Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Marchewka z czosnkiem :)

Tekst i foto Kafetka 10-03-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?5 złprosty15 min.?

Składniki:

- 6 marchewek
- 4 ząbki czosnku
- 3 łyżki majonezu
- pieprz

Jak przyrządzić:

Marchewki skrobiemy i ucieramy na tarce o "małych oczkach". Wyciskamy czosnek, dodajemy dwie szczypty pieprzu i trzy łyżki majonezu. Wszystko mieszamy. Odstawiamy na 10 minut do tzw. "przegryzienia sie" :)

Potrzebne przybory:

tarka, wyciskarka do czosnku

Jak podawać?

Pasuje do dań głównych, głównie do kurczaczka z rożna lub zapiekanego w "rękawie". Ale ja jem ją do wszystkiego :) mniaaam...

Uwagi:

Zapewniam, że Ci co lubią czosnek oszaleją na jej puncie!
I proszę się nie bać wiązać marchewki z czosnkiem. PYCHOTKA!
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 15.04.2005 ayla21

Jest wysmienita!!!wlasnie zrobilam ja do piersi z kurczaka z suszonymi sliwkami.pychotka!!!!

Zgłoś 14.04.2005 123ewa

Ta marchewka jest cudwna! Robię ją od dawna, zapewniam PYCHA

Zgłoś 14.04.2005 123ewa

Z tym , że ja dodaję do niej dużo wiecej czosnku wtedy jest smaczniejsza.

Zgłoś 29.05.2005 Jola

dzięki za przepis!To po prostu niebo w gębie,polecam innym.Kafetko może masz coś jeszcze takiego prostego i dobrego?

Zgłoś 24.06.2005 ulla

ja zamiast czosnku dodaję pora

Zgłoś 28.06.2005 Hajduczek

wypróbowałam i bardzo mi smakowała :)

mojemu 5 - latkowi też podeszła :)

polecam!

Zgłoś 27.09.2005 mona

jest wysmienita bardzo dobrze pasuje do schabowego opiekanego serem zoltym i jablkiem

Zgłoś 02.10.2005 mirabelka

pycha:-)

Zgłoś 03.01.2006 sia

a jak dodacie do tego starty żółty ser.... to dopiero jest poezja !!!

Zgłoś 19.01.2006 AN5A

ja tarkuję marchewkę, dodaję czosnek i zioła prowansalskie jeszcze troszkę soli i to wszystko polewam gorącym olejem. Taka jest dużo lepsza :) Spróbujcie

Zgłoś 15.03.2006 julka

Ja dodaję utłuczoną w mozdzierzu kolendrę, jest pycha.

Zgłoś 05.10.2006 teraz ja

Smaczniuchna:)

Polecam do drobiu! I nie tylko - daje duuuuużo czosnku!

Zgłoś 05.12.2006 Jakastaka

a ja dodaje 2 lyzki spazonych rodzynek i lyzeczke miodu ------ cudo

Zgłoś 29.09.2007 smakoszka

jadłam z pieczoną rybą pysznie pyszna

Zgłoś 13.11.2008 Natka

Zamiast czosnku dajemy w domu chrzan ze słoiczka - bardzo dobre. Teraz wypróbuję z majonezem i pewnie nie pożałuję. Dzięki za pomysł.

Zgłoś 07.11.2008 Żabka

WYŚMIENITA zajadałam się ze smakiem!!!

Zgłoś 20.03.2008 diabel

ale po co ten majonez do diabla???

nie dbacie o linie??????????????????????????????

Zgłoś 29.05.2011 babcia Danusia

ja ucieram sosik z wody, cukru, octu winnego i joguru lub lekkiej śmietanki (10-12%). Zawsze wszystko znika w ustach "paszczaków"

Zgłoś 26.03.2011 Agula

Niebo w gebie;) Pozdrawiam

Zgłoś 07.04.2011 martitka

Zgłoś 13.02.2011 chevenu

Jest świetna, szczególnie do rybki...