Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Marchewka z grilla

Tekst i foto madcoy 21-10-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złśredni5 min.?

Składniki:

- marchewki w ilosci dowolnej (zalezy jak towarzystwo lubi warzywa), najlepiej male (chude); jeśli sa duze i grube - nalezy marchewe przekroic na 4 slupki,
- marynata chocby po karkowce.

Jak przyrządzić:

Marchewek nie skrobiemy!!! jedynie porzadnie szorujemy. Drobnymi wasikami/korzonkami nie przejmujemy sie - opali je ogien. Tak przygotowane marchewki przed polozeniem na grila zanurzamy w marynacie - chocby od karkowki. I na grilla.

Jak podawać?

Jako dodatek do mięs.

Uwagi:

Jesli akurat nie mamy zadnej marynaty pod reka - wystarczy odrobina oleju wymieszana z sola i pieprzem.

Czas przygotowania:

Im chudsza marchewka, tym krocej ja grilujemy. Naprawde dobrze smakuje mocno spieczona i lekko potem osolona.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 10.12.2004 tr@ja

A co ja królik

Zgłoś 04.04.2005 Agat

Marcheweczki z grilla?...hm, muszę się przyznać, że jeszcze nie spotkałam się z taką opcją grilowania. Jak do tej pory miałam okazję skosztować marchweke na surowo bądź ugotowaną np. z rosołem:)... Pokaż więcej

Marcheweczki z grilla?...hm, muszę się przyznać, że jeszcze nie spotkałam się z taką opcją grilowania. Jak do tej pory miałam okazję skosztować marchweke na surowo bądź ugotowaną np. z rosołem:). Ale marchewka z grila? może to dobry pomysł, choć kojarzy mi się niezbyt przyjemnie. Chciaz jak sobie wyobrażę marchewkę z grilla , to myslę, że smakować będzie jak gotowana, tyle że będzie bardziej łykowata, chyba że kupimy marchewki z pierwszego tłoczenia:). Poproszę mojego narzeczonego aby wypróbował ten przepis. Może nie spali grila:)>

Zgłoś 04.04.2005 Agat

Marcheweczki z grilla?...hm, muszę się przyznać, że jeszcze nie spotkałam się z taką opcją grilowania. Jak do tej pory miałam okazję skosztować marchweke na surowo bądź ugotowaną np. z rosołem:)... Pokaż więcej

Marcheweczki z grilla?...hm, muszę się przyznać, że jeszcze nie spotkałam się z taką opcją grilowania. Jak do tej pory miałam okazję skosztować marchweke na surowo bądź ugotowaną np. z rosołem:). Ale marchewka z grila? może to dobry pomysł, choć kojarzy mi się niezbyt przyjemnie. Chciaz jak sobie wyobrażę marchewkę z grilla , to myslę, że smakować będzie jak gotowana, tyle że będzie bardziej łykowata, chyba że kupimy marchewki z pierwszego tłoczenia:). Poproszę mojego narzeczonego aby wypróbował ten przepis. Może nie spali grila:)>

Zgłoś 01.06.2005 Marian

Jaki sos proponuje się wegetarianom?? Może z chmielu ? :)

Zgłoś 16.06.2006 Kasienia

Bardzo, bardzo dobre... a najlepsze w marynacie z miodu i musztardy lub w sosie b'rbq - polecam.