Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Marchewkowa

Tekst i foto julka 24-03-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty10 min.niska

Składniki:

marchewka, miod, olej, sok z cytryny

Jak przyrządzić:

Marchewke scieramy na tarce, z miodu, oleju i soku z cytryny robimy sos i mieszamy z marchewka (miodu i oleju po tyle samo, sok z cytryny dla smaku, nie za duzo, zeby nie bylo kwasne).

Potrzebne przybory:

tarka :)

Uwagi:

Na dwie marchewki srednie starcza lyzka miodu i lyzka oleju doprawione mala lyzeczka soku z cytryny
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 05.08.2005 Ola

Ja zamiast miodu dodałam syropu klonowego. Pyyycha!!! :)

Zgłoś 05.09.2006 blueone

Dodaję jeszcze pora i wszystko kroję w zapałki, a nie ścieram na tarce. Pyszne!

Zgłoś 15.11.2006 józek

B.dobra i szybka ;-))