Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Marmurkowe jaja przepiórcze na sałatce z fasolki szparagowej

Tekst i foto buszująca w garach 12-03-2012

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
--prosty20 min.-

Składniki:

20 szt. jaj przepiórczych,
800 g fasolki szparagowej,
2 puszki tuńczyka,
120 g pomidorów koktajlowych,
1 świeży ogórek,
1 cebula,
30 ml oliwy z oliwek,
10 ml octu balsamicznego,
sól,
pieprz,
2 łyżeczki herbaty czarnej liściastej.

Jak przyrządzić:

Jaja ugotować w wodzie z herbatą i solą. Następnie pokruszyć skorupkę ale jej nie zdejmować. Włożyć jajka znów do wody z herbatą, ale już nie gotować. Fasolkę ugotować w wodzie z solą i cukrem. Odcedzić, dodać tuńczyka w kawałkach, pomidory, plastry ogórka i cebuli. Dodać obrane jaja, obficie skropić oliwą i octem balsamicznym.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.