Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Marynowana dynia w szynce

Tekst i foto Luiza 05-09-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
1015 złprosty15 min.średnia

Składniki:

10 plastrów dużej szynki konserwowej,
1 mały słoiczek marynowanej dyni,
6 dymek konserwowych,
2 duże jajka ugotowane na twardo,
6 sztuk czarnych oliwek,
3 łyżki majonezu niskokalorycznego,
pieprz czarny.

Jak przyrządzić:

Dynię kroimy na malutkie cząstki. Dodajemy jajko pokrojone też na małe cząstki, dymkę pokrojoną i oliwki. Dodajemy majonez, mieszamy, doprawiamy i znów mieszamy.

Plastry wypełniamy farszem, zawijamy w rulon i wkładamy do lodówki na 15 minut.
Jeśli chcemy się pobawić, możemy na tacy zalać to żelatyną, przyozdabiając winogronami.

Potrzebne przybory:

deska i miseczka do wymieszania farszu

Jak podawać?

Na zimno.

Czas przygotowania:

Dodać oczywiście 15 minut chłodzenia bądź ścięcia żelatyny.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 11.09.2006 dynia

a dyni nie podgotowujemy czy coś ???

Zgłoś 13.09.2006 Dan

Ty Dynia a wiesz co to jest marynowana dynia?