Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Masełko czosnkowe

Tekst i foto hexe80 14-07-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?5 złprosty10 min.?

Składniki:

kostka masła (250 g),
mała kostka serka topionego, najlepiej ziołowego,
trzy ząbki czosnku,
pół wiązki koperku,
sól, pieprz ziołowy

Jak przyrządzić:

Masło rozgnieść widelcem, dodać serek topiony, wymieszać razem, dodać rozgnieciony czosnek i pokrojony drobno koperek, doprawić solą i pieprzem.

Jak podawać?

Najlepsze do smarowania krakersów i grzanek.
Polecam!
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 04.11.2007 niechzyjebal

Ja jako bazy uzywam kerrygold, masła z ziołami. Rzeczywiscie bardzo smaczne, można posmarowac chleb , przygotowac kielbaski i to wystarczy na impreze przy grillu:)

Zgłoś 05.11.2007 botonek

Fakt dobre masło, to podstawa, ale lepszy byłby chyba kerrygold z solą a czosnek i zioła świeże, lepszy efekt.