Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Masło czosnkowe do ziemniaków

Tekst i foto Dracha 24-03-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty? min.?

Składniki:

Pół kostki prawdziwego masła, 3 ząbki czosnku, szczypta vegety, ugotowane ziemniaki w mundurkach (młode).

Jak przyrządzić:

Do pół kostki masła włożyć rozgnieciony na papkę czosnek, dodać vegety. Upieczone na grillu ziemniaki smarować masłem.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 05.06.2008 Poziomka

ja dodaję kilka kropel soku z cytryny, czasami koperek, maselko jest bardziej aromatyczne;)

Zgłoś 19.05.2008 Smoczyca

ja daje te ilośc czosnku na kostke masła ale bez vegety, tylko sól....Świetne jest na gorącą grzankę z grilla lub tostera....Wersja elegancka: długa bułke naciąć ale nie do końca-tak by odrywac ... Pokaż więcej

ja daje te ilośc czosnku na kostke masła ale bez vegety, tylko sól....Świetne jest na gorącą grzankę z grilla lub tostera....Wersja elegancka: długa bułke naciąć ale nie do końca-tak by odrywac kromaczki...zagrzać na grilu, w piekarniku podać na stół...mniam mniam...

smacznego