Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Masło czosnkowe

Tekst i foto cezary61 12-11-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
--prosty15 min.-

Składniki:

Kostka masła, pół pęczka świeżej kolendry, 2-3 ząbki czosnku, łyżka oliwy, płaska łyżeczka soli, biały pieprz - opcjonalnie.

Jak przyrządzić:

Wypłukaną i odwirowaną (osuszoną) kolendrę należy drobno posiekać, czosnek potraktować wyciskarką, następnie wrzucić do moździerza, dodać oliwy i trochę porozgniatać. Otrzymaną masę zmiksować z masłem i solą. Całość przełożyć do maselniczki i włożyć do zamrażalnika na 20-30 minut.

Jak podawać?

Smarować tym pieczywo z grilla.

Uwagi:

Alternatywnie można użyć świeżej pietruszki zamiast kolendry, też pyszne, lecz inne. Żadnych innych składników, bo "przedobrzycie". Smacznego!
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.