Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Meksykańska sałatka

Tekst i foto POLTINO 30-01-2008

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
410 zł-15 min.-

Składniki:

mrożona sałatka meksykańska,
150 g żółtego sera,
puszka ananasa w kostce,
majonez,
sól, pieprz, ostra papryka w proszku,
ew. odrobina pikantnego ketchupu.

Jak przyrządzić:

Wystarczy zawartość opakowania, wrzucić bez rozmrażania do niewielkiej ilości osolonej wody
i zagotować. Warzywa odcedzić, ostudzić, dodać pokrojony w kostkę ser żółty i ananasa. Wymieszać z majonezem (i ew. ketchupem pikantnym), doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką w proszku i rozgrzewająca sałatka gotowa!
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.