Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Mexicana nachos

Tekst i foto Sharkeez 13-05-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złśredni10-15 min.średnia

Składniki:

Sałata, ser cheddar, nachos (serowe, zwykłe lub paprykowe), pomidor, papryka ostra, fasola czerwona i biała (z puszki lub ugotowana). Sos: 1 papryczka chili, puszka koncentratu pomidorowego, 4 łyżki keczupu, 1 opakowanie przyprawy chili, curry, trochę wody, pieprz, sól. Kurczak: bułka tarta, pieprz, sól, pikantna i słodka papryka w proszku, pierś kurczaka lub 2 (jak kto woli).

Jak przyrządzić:

Zaczniemy od przygotowania sosu. Do miski wlać koncentrat, keczup i łyżkę wody, wymieszać wszystko. W bardzo drobniutkie paseczki posiekać papryczkę chili i każdy paseczek przekroić na 3-4 części. Dodać do miski z koncentratem i keczupem, wymieszać. Na koniec dodać bardzo dużo przyprawy chili i troszkę curry. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Schłodzić. Kurczaka przyrządzamy normalnie, a pikantną i słodką paprykę dodajemy do panierki. Cheddar zatrzeć na tarce, sałatę, paprykę i pomidory pokroić na małe kawałki, dodać fasolę, kurczaka i nachos. Dodać pół przygotowanego sosu i dokładnie wymieszać. Schłodzić całość i tuż przed podaniem polać sosem (bez późniejszego mieszania). Smacznego!

Jak podawać?

Można jeść samą lub dodawać do mięsa.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 14.05.2007 Candy-Demon

SUUUPERRR!!!!!Normalnie przepyszna ale ja nie dalam fasoli bo nie lubie.Polecam wszystkim.

Zgłoś 18.05.2007 ???

a co to nachos???

Zgłoś 19.10.2007 gapa

Co to znaczy: "kurczak normalnie"? pokroić czy zostawić w jednym kawałku? usmażyć na oleju?