Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Mielone mięsko z cebulką

Tekst i foto Tomuś 12-08-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?10 złprosty20 min.średnia

Składniki:

Surowy boczek mielony,
cebula w plastrach,
przyprawy,
kromki chleba.

Jak przyrządzić:

Boczek przyprawiamy galimatiasem ziół dostępnych w domu i wegetą. Soli i pieprzu używamy według uznania. Mięso mieszamy z cebulą i wszystko układamy na tackę do grillowania. Ważne jest, aby grill był mocno rozgrzany. Pieczemy wszystko ok. 20-25 minut. Następnie na ruszt kładziemy kromki chleba i opiekamy z 2 stron na rumiano. Usmażone mięso nakładamy na pieczywo.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 25.08.2006 anqa

Powiedz mi tylko czy to miesko to mam wyłożyc w całości na tackę, czy uformować kuleczki ala kotleciki??