Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Mielonowa :) sałatka - express

Tekst i foto leniwa 09-06-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty20 min.?

Składniki:

80 dag mielonego (obojętnie jakie),
1 puszka czerwonej fasoli,
1 puszka białej fasoli (może być w zalewie pomidorowej),
1 słoik ogórków korniszonów,
1 duży (litrowy) ketchup łagodny

Jak przyrządzić:

Mielone smażymy na małe kotleciki (normalnie jak na obiad), odkładamy żeby wystygły, razem mieszamy fasolę, pokrojone korniszony i wyciskamy cały ketchup (dokładnie wymieszać). W płaskim naczyniu na dno układamy kotleciki i zalewamy powyższym. Naprawdę jest super, najlepiej trzymać w lodówce - czekam na propozycje co tu dodać - bo myślę, że na tym nie trzeba skończyć. Na imprezie znika błyskawicznie, chociaz robię dwie porcje.

Jak podawać?

...na talerzach :)))
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.