Mielonowa :) sałatka - express
Porcje: | Koszt: | Trudność: | Czas: | Kaloryczność: |
---|---|---|---|---|
? | ? zł | prosty | 20 min. | ? |
Składniki:
80 dag mielonego (obojętnie jakie),1 puszka czerwonej fasoli,
1 puszka białej fasoli (może być w zalewie pomidorowej),
1 słoik ogórków korniszonów,
1 duży (litrowy) ketchup łagodny
Jak przyrządzić:
Mielone smażymy na małe kotleciki (normalnie jak na obiad), odkładamy żeby wystygły, razem mieszamy fasolę, pokrojone korniszony i wyciskamy cały ketchup (dokładnie wymieszać). W płaskim naczyniu na dno układamy kotleciki i zalewamy powyższym. Naprawdę jest super, najlepiej trzymać w lodówce - czekam na propozycje co tu dodać - bo myślę, że na tym nie trzeba skończyć. Na imprezie znika błyskawicznie, chociaz robię dwie porcje.Jak podawać?
...na talerzach :)))
Sałatka z orzechami włoskimi, suszonymi pomidorami i fetą
Lekka przekąska do przygotowania w 20 minut. Podstawę tej sałatki stanowi sałata little gem. Jest ona zbliżona w smaku do sałaty rzymskiej, ale little gem jest nieco bardziej soczysta i miękka. Obie mają w sobie słodycz z delikatną nutą goryczy i są niezwykle odświeżające. W połączeniu z orzechami włoskimi, suszonymi pomidorami, fetą i lekkim dressingiem, będzie dobrym pomysłem na lunch.

Marokańska zupa Harira
W gorące dni warto korzystać z przepisów kuchni egzotycznej. Po pierwsze dlatego, że w ciepłych krajach najlepiej wiedzą, co jeść w czasie upałów, a po drugie, by prostym sposobem odbyć kulinarną podróż do miejsc, do których znowu nie pojechaliśmy tego lata. Harira to wynalazek kuchni marokańskiej. Wysokokaloryczna zupa o ognistym i głębokim smaku. Wszystkie składniki są dostępne w polskich sklepach.
Komentarze
Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.