Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Miseczki z patisona

Tekst i foto SPRĘŻYNKA542 14-02-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4? złprosty30 min.220 kcal

Składniki:

4 młode patisony, 20 dag grzybów, strąk papryki, 4 różyczki brokułów, pieprz, sól, 2 łyżki oleju.

Jak przyrządzić:

Patisony umyć, wydrążyć, posypać wewnątrz solą i pieprzem. Grzyby przebrać, oczyścić, umyć, osączyć, pokroić. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić grzyby, lekko poddusić. Brokuły umyć, wrzucić na 5 minut na osolony wrzątek. Paprykę oczyścić, pokroić, warzywa zmieszać z grzybami, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Patisony odwrócić, żeby wypłynął z nich wytworzony sok. Nadzieniem wypełnić miseczki patisonów i zapiec.

Jak podawać?

Podawać z sosem grzybowym i kaszą gryczaną.

Uwagi:

Sos grzybowy najlepszy jest z suszonych grzybów, w ostateczności może być gotowy, z torebki. Smacznego.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.