Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Mozzarella w boczku

Tekst i foto marta 22-03-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?10 złbardzo trudny? min.?

Składniki:

cienkie plastry boczku wedzonego, ser mozzarella w malych kuleczkach lub pokrojony

Jak przyrządzić:

Ser pokrojony w trojkaty lub w formie malych kuleczek zawijamy w plastry boczku i nabijamy na patyczki. Kladziemy na grilla i czekamy az boczek sie przyrumieni.

Jak podawać?

podawac jako przystawke
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 05.05.2005 danio

bardo fajne i pyszne danie/przystawka do tego jakis delikatny sos np.dijon i jest ok

Zgłoś 27.08.2005 koles

jadlem to dzis, jestem oczarowany, finezja smaku z maselkiem czoskowym, ekstra przystaweczka, mozna tez robic z innym mieskiem, polecam

Zgłoś 16.11.2005 marta

polecam sos: chrzan ze słoiczka, żurawina ze słoiczka, troche smietany kwasnej, zeby uzyskac konsystencje sosu.

Zgłoś 31.03.2012 K

Proponuję skropić plastry boczku limonką. Do tego można użyć takich przypraw (lub świeżych ziół) jak oregano, bazylia czy tymianek.