Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Nadziewana papryka

Tekst i foto Mona 17-11-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty30 min.?

Składniki:

Papryka (czerwona i żółta), ser pleśniowy, bryndza, keczup, czosnek, tymianek, sól, oliwa. Ja na 6 papryk użyłam po 200 g każdego rodzaju sera.

Jak przyrządzić:

Paprykę myjemy i kroimy na cztery części, solimy. Keczup mieszamy z wyciśniętym czosnkiem i oliwą (na 2 łyżki keczupu - 1 łyżeczka oliwy) i smarujemy wnętrze papryki (ale niezbyt grubo). Następnie wypełniamy ćwiartki papryk do połowy bryndzą, a do połowy serem pleśniowym. Posypujemy tymiankiem. Zapiekamy w temp. 180 st. przez około 20 minut (aż papryczki będą miękkie)

Uwagi:

Pyszne jako przystawka lub dodatek do dania głównego). Danie to przygotowałam na wizytę teściów i bardzo im smakowało (a są wybredni).
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 26.01.2007 Ania

ciekawe bede chyba jutro robila :-))