Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Nadziewane bakłażany

Tekst i foto Gosia 26-11-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4? złprostyok. 30 min.ok. 250 kcal

Składniki:


2 bakłażany, 2 pomidory, 2 cebule,troche tartego sera żółtego, po szczypcie soli, białego pieprzu, słodkiej papryki ,tymianku, kolendry, vegety, pęczek pietruszki, plasterek cytryny.

Jak przyrządzić:

Bakłażany umyć przekroić na pół, ułożyć przeciętą powierzchnią w dół i piec 15 min w 180 st. w piekarniku. W tym czasie pokroić cebulę i pomidory. Z podpieczonych bakłażanów wyjąć łyżeczką miąższ, wymieszać z pomidorami i cebulą. Doprawić masę i wypełnić nią połówki bakłażana, a na wierzch posypać tartym żółtym serem - nie za dużo. Wstawić do piekarnika i zapiec 15 min. Podawać gorące, ozdobione pietruszką oraz plastrami cytryny.

Potrzebne przybory:


piekarnik, nóż, deska do krojenia

Jak podawać?


udekorować pietruszką i plastrami cytryny

Uwagi:


czas przygotowania ok. 40 min.

Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.