Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Nadziewane papryki lub pomidory

Tekst i foto zirelh 21-10-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty? min.?

Składniki:

Pół kostki sera typu feta (najlepszy jest z Mlekovity light), 3-4 ogórki konserwowe, mała czerwona cebula, szczypiorek (2 łyżki), pomidor bez pestek (wydrążony), oliwki bez pestek (czarne lub zielone), bazylia, 2 duże papryki lub duże twarde pomidory - do nadziewania.

Jak przyrządzić:

Fetę rozgnieść łyżką w miseczce. Wszytkie warzywa pokroić w nie za drobną kostkę. Dodać do fety i delikatnie wymieszać, żeby ser dokładnie pokrył warzywa. Dodać bazylię i kilka kropli białego winnego octu, wymieszać. Papryki lub pomidory wydrążyć. Papryki przekroić na pół, pomidory lepiej nie, i lekko posolić. Napełnić warzywa farszem, posypać jeszcze świeżą bazylią lub szczypiorkiem. Smacznego!
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 20.01.2009 paulinuś

Brzmi świetnie, chce wypróbować jutro ten przepis, choć radze nie dodawać jeszcze soli, feta jest dosyć słona.