Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Najprostsza surówka pod słońcem

Tekst i foto a-ka 13-08-2003

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4 porcje? złprosty15 min.?

Składniki:

- 1 kapusta pekińska,
- 2 duże marchewki,
- pęczek szczypiorku,
- czerwona cebula,
- sos do sałatek ogórkowy winiary,
- majonez.

Jak przyrządzić:

Kapuste poszatkowac, marchew zetrzec na grubych oczkach, szczypiorek i cebule pokroic, sos zrobic wg przepisu, dodac, mozna doprawic sola, pieprzem i cukrem, przed samym spozyciem polaczyc z majonezem.

Jak podawać?

Przyrzadzac tuz przed spozyciem, tak jak inne surowki ;)

Uwagi:

To jest baza tej surowki, w takiej wersji nadaje sie zima, kiedy wszystko jest drogie, w okresie letnim dodaje do niej: zielonego ogorka, czerwona papryke, pomidora.
Z podanej ilosci skladnikow do surowki bazy wychodzi dodatek obiadowy dla 4 osob ;)
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 15.08.2003 a-ka

przepraszam Moi Mili:

sos koperkowo-ziolowy knorra

Zgłoś 24.03.2006 lukasz

Dzięki. Jutro ja gotuję i będzie Twoja surówka :-)