Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Naleśniki farmerskie

Tekst i foto nataszka-servus 03-02-2009

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
410 złprosty30 min.średnia

Składniki:

2 pory, 1 puszka kukurydzy (425 ml), 25 dag śmietany (18%), 1 szklanka rosołu (instant), 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1/2 łyżki suszonego tymianku, sól, pieprz.

Jak przyrządzić:

Naleśniki zrobić według własnego przepisu i upodobań. Pory umyć, pokroić w talarki. Kukurydzę osączyć na sitku. Na patelni rozgrzać olej, smażyć pory 8 min (często mieszając). Kukurydzę wrzucić do porów na patelni, podsmażyć. Zalać rosołem, wymieszać i zagotować na małym ogniu. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w śmietanie, wlać do warzyw. Całość wymieszać i doprawić (należy uważać aby śmietana się nie zważyła). Farsz nałożyć na naleśniki i smacznego! :)

Jak podawać?

Potrawa smakuje najlepiej na gorąco (naleśniki robię wcześniej a przed podaniem podgrzewam parę sekund na suchej patelni, bez oleju!).

Czas przygotowania:

Łatwe i niepracochłonne.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.