Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Naleśniki pizzowe Tatusia

Tekst i foto Pulsik 02-03-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty35 min.?

Składniki:

* czerwona papryka
* żółta papryka
* 6 dużych pieczarek
* 2 duże cebule
* żółty ser
* oliwa do smażenia

Jak przyrządzić:

Zrobic ciasto jak na zwykle nalesniki, ale dodajac mnustwo przypraw (wedlug uznania, co kto lubi).
Papryke i cebule pokroic w kostke. Pieczarki tez pociachac w kostke, tylko troche wieksza. Skladniki podsmazyc na patelni z odrobina oliwy (kazdy skladnik osobno, musza byc miekkie). Dodac do ciasta.
Zetrzec ser na tarce z grubymi oczkami i tez dorzucic do masy.
Smazyc z obu stron do momentu zarumienienia.
Smacznego!!!

Jak podawać?

Najlepsze sa dopiero zdjete z patelni.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 09.03.2004 ona33

mnóstwo przez "u" ????ale przepis ok!!

Zgłoś 24.03.2004 Pulsik

ojoj!:/ kazdemu moze sie zdarzyc bledzior...jestesmy tylko ludzmi:)

ale dzieki!

Zgłoś 02.04.2004 ZuB

no prze "u", a jak przez "r"? ;)

Wtedy byłoby mnrstwo, trudno wymówić...;)

Przepis łokej!

Zgłoś 10.04.2004 anka

brzmi pysznie , ale problem w tym że nienawidze papryki!!!!!!!!!! ;-( !!!!

Zgłoś 28.04.2004 natural

pyszne! pyszne! pyszne!

Zgłoś 01.06.2004 pi

absolutnie i w ogole nie wyszlo...:(

Zgłoś 04.11.2004 lilka

Dla tych co nie lubią papryki:

Przygotować ciato naleśnikowe z dodatkiem ziół i soli. Osobno podsmażyć na patelni pieczarki lub wędlinę z cebulką doprawić solą i pieprzem. Na talerzu przy... Pokaż więcej

Dla tych co nie lubią papryki:

Przygotować ciato naleśnikowe z dodatkiem ziół i soli. Osobno podsmażyć na patelni pieczarki lub wędlinę z cebulką doprawić solą i pieprzem. Na talerzu przygotować starty ser. Ciasto naleśnikowe smażymy na patelni z jednej strony i przekładamy na drugą stronę a wtedy pół naleśnika (jeszcze na patelni) pokrywamy farszem z pieczarek (wędliny) i posypujemy serem. Składamy na pół i przewracamy jeszcze na drugi bok aby się skleił. Podajemy gorące. Najlepiej smakują posmarowane ketchupem.

Zgłoś 18.05.2005 kojotek

Proponawal bym jeszcze odadac kukurydze:))))i sol do ciasta

Zgłoś 18.08.2005 bum

do lady

a co to jest "trzcionka"?

Zgłoś 24.08.2005 zen

ja robie inaczej:P najpierw robie nalesniki. zwykle. na osobnych talerzach mam pokrojona w malutka kosteczke cebulke, kiełbase oraz utarty ser. klade nalesnika na talerzy, posypuje go cebula, ki... Pokaż więcej

ja robie inaczej:P najpierw robie nalesniki. zwykle. na osobnych talerzach mam pokrojona w malutka kosteczke cebulke, kiełbase oraz utarty ser. klade nalesnika na talerzy, posypuje go cebula, kiełbasa i serem (duzo sera!!!) i zawijam raz na pół, i potem jeszcze raz na pół ( nie w rulonik). potem podsmazam gotowego zawijasa na patelni. :) potrawa popularna w poznaniu ;p

Zgłoś 20.09.2005 imerion

Dziś zrobiłam to na obiad i wszystkim bardzo smakowało - siostrze bratu, mamie, tacie i nawet mojemu chłopakowi, który na bardzo wybredny gust jeśli chodzi o kulinaria :)

Naprawdę naleśn... Pokaż więcej

Dziś zrobiłam to na obiad i wszystkim bardzo smakowało - siostrze bratu, mamie, tacie i nawet mojemu chłopakowi, który na bardzo wybredny gust jeśli chodzi o kulinaria :)

Naprawdę naleśniczki godne polecenia :)

Zgłoś 09.08.2006 Kati

po prostu cos pysznego. polecam wszystkim znawcom dobrego smaku. :)

Zgłoś 29.12.2006 Anoka

brzmi jak okonomiyaki XD