Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Naleśniki po chłopsku

Tekst i foto redsonia 22-07-2008

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
--prosty40 min.-

Składniki:

Ciasto naleśnikowe, farsz jak na ruskie pierogi, świeże grzybki oraz ser żółty do zapiekania.

Jak przyrządzić:

Robimy naleśniki, przepisu nie będę już podawać bo jest ich bez liku. Następie przyrządzamy farsz jak na ruskie pierożki - ziemniaczki, twaróg, cebulka, sól, pieprz. Naleśniki nadziewamy farszem i składamy na cztery (na pół i ponownie na pół).Z grzybków przyrządzamy sosik, raczej nie śmietanowy, ja robię pieczeniowy. Wkładamy nadziane naleśniczki na blaszkę, polewamy sosikiem, posypujemy żółtym serem i zapiekamy 15-20 minut, aż serek się zrumieni. Danie troszkę kaloryczne, ale przepyszne i bardzo syte, taki jeden naleśnik na obiad w zupełności wystarcza - no z wyjątkiem łasuchów.:)
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 07.09.2010 ewa

wszystko fajnie czuje sie jak blondynka czytam ten przepis chyba 6 raz a o grzybach w przepisie ni widu ni słychu ale ja 'se' to poddam tuningowi i beda pyszne

Zgłoś 21.03.2011 kuchcik

Jest napisane jak byk, że cyt.: "Z grzybków przyrządzamy sosik", więc nie rozumiem Twojego problemu!