Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Naleśniki po rosyjsku

Tekst i foto CZARNA 27-05-2010

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
11-prosty60 min.wysoka

Składniki:

Ciasto:
2 jajka, 1 szk. mąki, mleko, sól.
Na farsz:
4 średnie ziemniaki (ok.1/2 kg), 1 kostka twarogu, 1 duża cebula, szczypiorek, przyprawa do dań z ziemniaków, sól, pieprz, olej.

Jak przyrządzić:

Z podanych składników zrobić ciasto naleśnikowe i usmażyć naleśniki. Ziemniaki ugotować i ostudzić. Zgnieść ziemniaki i twaróg widelcem. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę i przesmażyć na oleju. Wymieszać wszystko i doprawić. Zawijać farsz w naleśniki. Podawać odsmażone.

Jak podawać?

Koniecznie odsmażane! Smakują bez dodatków.

Uwagi:

Nie cierpię sama lepić pierogów, a to taka fajna alternatywa.

Czas przygotowania:

Ziemniaki najlepiej ugotować dzień wcześniej.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 07.08.2011 jola

Najlepiej smakują z keczupem.

Zgłoś 07.08.2011 jola

To są zwykłe naleśniki ruskie, jak ruskie pierogi, robię je bardzo często bo u mnie w domu wszyscy bardzo je lubią.

Zgłoś 29.05.2010 Kasia

Świetne rozwiązanie. Też nie lubię lepic pierogów, a szczególnie ugniatac ciasta. To musi byc niezłe.

Zgłoś 29.05.2010 krystyna

do tych naleśników pasuje sos pieczarkowy z grubo pokrojonymi pieczarkami