Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Naleśniki ruskie

Tekst i foto Edyta 07-03-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?10 zł-60 min.?

Składniki:

Ciasto: mąka, jajko, mleko, woda mineralna, sól. Farsz: biały ser, ziemniaki, cebula, margaryna, pieprz, sól. Panierka: jajko, bułka tarta.

Jak przyrządzić:

Ciasto: z podanych składników zrobić ciasto naleśnikowe, a następnie usmażyć naleśniki. Farsz: ugotować ziemniaki, przepuścić przez praskę. Dodać zmielony biały ser i podsmażoną, pokrojoną w kostkę cebulę. Doprawić solą i pieprzem - jest to tradycyjny farsz do pierogów ruskich. Usmażone placki naleśnikowe smarować farszem serowym i składać tak jak krokiety. Obtoczyć w jajku i bułce tartej i smażyć na wolnym ogniu na margarynie lub oleju na złoto.

Jak podawać?

Podawać z surówką.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 08.03.2007 asiaa

Ja podaję takie krokiety z zupą pomidorową czystą. Moja rodzina przepada za nimi.

Zgłoś 07.03.2007 ertuu

To jest o niebo lepsze jak się usmaży bez panierki.

Zgłoś 16.03.2007 bascia

no musze sprobowac szkoda ze juz jest 22 bo juz bym sie wziela za gotowanie

Zgłoś 12.04.2007 ani

a ile dajesz mąki mleka i wody?

Zgłoś 26.05.2007 Ania

takie naleśniczki są rownie pyszne z sosem grzybowym albo pieczarkowym- mniam mniam !!! składam je tylko w koperte a nie jak zwykłe naleśniki. Warte spróbowania. :)

Zgłoś 16.08.2008 karilonka

to jak pierogi ruskie...