Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Naleśniki z pieczarkami i serem

Tekst i foto kallina 10-09-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?5 złśredni60 min.?

Składniki:

Na naleśniki: ok. 25 dag mąki, 1/2 litra mleka, 4 jajka, 1 łyżka oleju.
Do farszu: 1/2 kg pieczarek, masło, ser żółty, sól, pieprz.

Jak przyrządzić:

Z mąki, mleka, jajek i oleju przygotowujemy ciasto naleśnikowe, następnie smażymy naleśniki.
Przygotowujemy farsz: pieczarki obieramy i kroimy na dosyć cienkie plasterki, przesmażamy je na masełku, doprawiając do smaku solą i pieprzem.
Na upieczone naleśniki nakładamy przesmażone pieczarki i posypujemy sporą ilością sera żółtego, zawijamy i wcinamy!

Jak podawać?

Najlepsze jest na ciepło!
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 12.09.2006 PRAWDZIWA Martana

Taki nalesnik powinien znalezc sie w niewielkiej ilosci oliwy na patelni dolem do brzuszka, czyli konca zawijasa, jak sie solidnie przyrumieni przewracamy na druga strone - pyszne, tanie i prost... Pokaż więcej

Taki nalesnik powinien znalezc sie w niewielkiej ilosci oliwy na patelni dolem do brzuszka, czyli konca zawijasa, jak sie solidnie przyrumieni przewracamy na druga strone - pyszne, tanie i proste, pozdrawiam.

Zgłoś 10.02.2012 wiśka

mozna to panierowac w jajku i bulce i smazyc jak krokiety