Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Napój wiosenny

01.05.2013

Kto ma w domu sokowirówkę, powinien uruchomić ją jak najszybciej. Gwałtowna zmiana zimy w lato nadwyręża nasze organizmy, więc o nie dbajmy. Solidna dawka witamin co najmniej raz dziennie przyda się teraz każdemu. Choć na świeże owoce musimy jeszcze poczekać, możemy skorzystać z zeszłorocznej albo świeżej marchwi, a szczypiorek, rzodkiewki i kalarepka dopełnią smaku. Szok witaminowy gwarantowany!
Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
47 złprosty10 min.niska

Składniki:

50 dag marchwi, duży pęczek rzodkiewek, 2 spore kalarepki, pęczek szczypiorku, 150 ml przegotowanej wody, szczypta soli, szczypta cukru.

Jak przyrządzić?

Marchew i kalarepę myjemy i obieramy. Kroimy na mniejsze kawałki i przepuszczamy przez sokowirówkę. Tak powstały sok mieszamy z przegotowaną wodą. Rzodkiewki kroimy na plasterki, a szczypiorek siekamy. Dodajemy do napoju, mieszamy, a na końcu doprawiamy solą i cukrem lub samym cukrem.

Jak podawać?

Podajemy od razu.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.