Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

(Nie)winna pierś z kurczaka

Tekst i foto Zielonogórzanka 10-03-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty? min.?

Składniki:

1 podwójan pierś, 1,5 szklanki soku z jabłek, 4 ząbki czosnku, ostra papryka w proszku,zioła do drobiu lub prowansalskie, mąka, maggi, olej do smażenia, kilka gałązek natki pietruszki i szczypiorku.

Jak przyrządzić:

Piersi oczyścić, pokroić na cieńkie kotlety, przyprawić ziołami, papryką i maggi. Odstawić na 30 min.do lodówki. Natkę i szczypiorek posiekać, czosnek pokroić w słupki. Piersi opruszyć mąką. Rozrzać olej na patelni (lub w wyższym rondlu)tak aby spód byłpokryty tłuszczem. Ułożyć na nim mięso lekko obsmażyć z obu stron dodać czosnek jak lekko puści aromat (czosnek) podlać wszystko połową soku (mięso od czasu do czasu odwracać). Jak ilość soku się troche zredukuje, dodać szczypiorek i natkę podlać resztą soku. Doprowadzić do wrzenia.

Potrzebne przybory:

Deska, nóż, patelnia lub rondel, miska na mięso.

Jak podawać?

Z ziemniakami lub ryżem.

Uwagi:

Jeśli komuś nie odpowiadać będzie smak mięsa może doprawić je wg własnego gustu. Jeśli sok szybko odparuje podlać wodą i doprowadzić do wrzenia.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 31.10.2006 madi

Pychotka! Robiłam już dwa razy. polecam!

Zgłoś 15.03.2004 lalapupu

Ale fajny przepis! Tytul tez dobry :) Nie jest to zbyt popularne, ale wlasnie drob + jablko daje bardzo pyszny, swiezy efekt. Jadlam kielbaski drobiowe z jablkiem w srodku i portawe z milonego i... Pokaż więcej

Ale fajny przepis! Tytul tez dobry :) Nie jest to zbyt popularne, ale wlasnie drob + jablko daje bardzo pyszny, swiezy efekt. Jadlam kielbaski drobiowe z jablkiem w srodku i portawe z milonego indyka z jablkami, Fajna sprawa!

Zgłoś 02.05.2004 cherokee

Rewelacja, niebo w gębie! Zredukowany sos jest przepyszny, a mięso soczyste i bardzo smaczne.

Polecam!

Zgłoś 24.07.2004 Bartekkanabis

Mam 23lata i dopiero wchodzę w świat gotowania,ale (nie)winna pierś z kurczaka zrobiła ze mnie w oczach mojej rodziny mistrza sztuki kulinarnej.Naprawde pychota, sos wspaniały.Pozdrawiam

Zgłoś 28.08.2004 PSS

Ja sie zastrzele ...... To jednak troche za trudne jak dla mnie ale cos wymyśle :):):) Pozdro

Zgłoś 12.09.2004 A.nia

Przepis ->rewelka! Szybki i łatwy, a co najważniejsze - to było NAPRAWDĘ DOBRE :) Polecam

Zgłoś 23.01.2005 Krzyś

Ło jejku. Ależ to było dobre. Dzisiaj podałem tą pierś rodzince na obiadek. Zachwytom nie było końca. Serdecznie polecam. Podałem pierś z pieczonymi ziemniaczkami i sałatą zieloną. Smacznego. A... Pokaż więcej

Ło jejku. Ależ to było dobre. Dzisiaj podałem tą pierś rodzince na obiadek. Zachwytom nie było końca. Serdecznie polecam. Podałem pierś z pieczonymi ziemniaczkami i sałatą zieloną. Smacznego. Acha, tok przygotowałem jak autorka obrazowo napisała. Łoj, warto było.

Zgłoś 26.01.2005 IVANA

Bardzo polecam ten przepis - piersi są poprostu super. Podałam rodzince na obiad i byli zachwyceni. Przygotowanie tej potrawy jest naprawde bardzo proste i polecam je nawet niezbyt doświadczonym... Pokaż więcej

Bardzo polecam ten przepis - piersi są poprostu super. Podałam rodzince na obiad i byli zachwyceni. Przygotowanie tej potrawy jest naprawde bardzo proste i polecam je nawet niezbyt doświadczonym kucharzom. Dziękuje autorce za przepis.

Zgłoś 30.01.2005 maggie

Noooo super! wlasnie przed chwilka zjadlam obiadek wg przepisu!...normalnie cos pysznego polecam!!! moja sugestia: nacierac jednoczesnie w przyprawach: do kurczaka, oregano + papryka ostra. I du... Pokaż więcej

Noooo super! wlasnie przed chwilka zjadlam obiadek wg przepisu!...normalnie cos pysznego polecam!!! moja sugestia: nacierac jednoczesnie w przyprawach: do kurczaka, oregano + papryka ostra. I duzo czosnku. Mniam:)

Zgłoś 01.02.2005 Kris

No mniodzio przepis. I faktycznie cięzko, żeby coś nie wyszło.

Zgłoś 04.02.2005 qjot23

Super przepis. Banalnie prosty a jaki smakowity :) Po prostu niebo w gębie. Warto spróbować. polecam!!

Zgłoś 24.02.2005 Snappy

R E W E L A C J A ! tylko ostrożnie z pikanterią :-)

Zgłoś 26.02.2005 nomeolvides

Pyyyyyyyyyszne jedzonko. Gorąco polecam!

Zgłoś 12.03.2005 Roksana

Szybko i smacznie... gratuluję przepisu! :)

Zgłoś 21.03.2005 marcin

Dobre i szybko nawet dla kipskich kucharzy.

Zgłoś 24.04.2005 seba

Wiedziałem, że żona znalazła ten przepis i wiedziałem, że zrobi tę potrawę właśnie dzisiaj. To bardzo banalne opisywać swoje wrażenia kulinarne, ale czynię to głównie ze względu na żonę(której g... Pokaż więcej

Wiedziałem, że żona znalazła ten przepis i wiedziałem, że zrobi tę potrawę właśnie dzisiaj. To bardzo banalne opisywać swoje wrażenia kulinarne, ale czynię to głównie ze względu na żonę(której gorąco dziękuję za przygotowanie kolejnego posiłku). Cóż (nie)winna pierś z kurczaka jest po prostu świetna! Smaczne mięso, niezwykle kruche - lekkie i pyszny - aromatyczny sos. Polecam!

Zgłoś 25.04.2005 woll

Pychaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!!!!!!!!

Zgłoś 06.05.2005 Kasiunia

Danie bardzo smaczne. Wszyscy zachwalali, nawet mój ślubny, który jabłek nie toleruje w żadnych daniach.

Pozdrawiam autorkę przepisu.

Zgłoś 06.05.2005 KAKA

Przepyszne i warte zrobienia. Polecam.

Zgłoś 10.05.2005 MEGABART

A ja tam wole nadzienie z bieluniem tak jak DSX !

Zgłoś 25.05.2005 Hazuki-chan

Cze, przepisik jest spoko. Przyprawiasz, podajesz z czym i jak chcesz - wedle gustu. Zielonogórzanko czekam na twoje kolejne przepisiki.

Jeśli chodzi o tych, co przepisu nie doceniają, z... Pokaż więcej

Cze, przepisik jest spoko. Przyprawiasz, podajesz z czym i jak chcesz - wedle gustu. Zielonogórzanko czekam na twoje kolejne przepisiki.

Jeśli chodzi o tych, co przepisu nie doceniają, zapewne nigdy sami nie musieli gotować albo jadają w restauracji.

Pozdro dla wszystkich pozytywnie myślących. :)

Zgłoś 02.06.2005 maxio19

... co racja to racja - napisac blad w swoim nicku to trezba byc naprawde ciamajda... NIE ZEBYM SIE SOLIDARYZOWAL Z BARTASEM !!! co to - to nie ! ale ten caly hadzuki to faktycznie " ... Pokaż więcej

... co racja to racja - napisac blad w swoim nicku to trezba byc naprawde ciamajda... NIE ZEBYM SIE SOLIDARYZOWAL Z BARTASEM !!! co to - to nie ! ale ten caly hadzuki to faktycznie " dal ciala" ...

Zgłoś 04.06.2005 Mala kosmitka

Jestem poczatkujaca w sprawiach kulinarnych i nie bardzo rozumiem co to jest cieki kotlecik, maja to byc plasterki z piersi kurczaka czy drobna kostka bo chcialbym to wyprobowac a nie bardzo wie... Pokaż więcej

Jestem poczatkujaca w sprawiach kulinarnych i nie bardzo rozumiem co to jest cieki kotlecik, maja to byc plasterki z piersi kurczaka czy drobna kostka bo chcialbym to wyprobowac a nie bardzo wiem o co w tym chodzi. Pozdrawiam

Zgłoś 14.06.2005 lala

Trochę bałam się tego przepisu , ale warto było spróbować. To jest naprawdę dobre i smakowicie wygląda.

Zgłoś 29.06.2005 Iwi

Fantastyczne! Może tylko odrobinę za kwaśne, ale to od rodzaju soku zależy - następnym razem dam go mniej albo trochę rozcieńczę wodą. Ale i tak fantastyczne, zjadłam 2 porcje:) Do tego ryż i br... Pokaż więcej

Fantastyczne! Może tylko odrobinę za kwaśne, ale to od rodzaju soku zależy - następnym razem dam go mniej albo trochę rozcieńczę wodą. Ale i tak fantastyczne, zjadłam 2 porcje:) Do tego ryż i brokuły z bułką tartą.

Mała kosmitko, ja też nie wiedziałam jak to zrobić i pokroiłam piersi wzdłuż na 2 części, tę zewnętrzną (gładką) lekko rozbiłam.

Zgłoś 30.06.2005 Gizela

Danie pycha. Pozdrawiam Zielonogórzankę. Bartas zniknij z sieci bo śmierdzi nawet z mojego komputera.

Zgłoś 27.07.2005 VaBoom

Przepis genialny!

Dzisiaj drugi raz będę gotować tą potrawę.

Pozdrawiam

Zgłoś 06.08.2005 Roman i żarłoki z wrocławia

Potrawa się nadaje, nawet jak trzy osoby gotują na raz popijając wino. Chyba nie da się jej zepsuć :) Wymieniliśmy połowę soku jabłkowego na półwytrawne wino i było bardzo dobre.

Zgłoś 24.08.2005 DD

Danie jest przepyszne! Niedrogie i szybko sie je przyrzadza. Zrobilam do tego ryz curry. Do duzsacego sie miesa wrzucilam na samym koncu kilka paseczkow swiezej czerwonej papryki slodkiej. Polec... Pokaż więcej

Danie jest przepyszne! Niedrogie i szybko sie je przyrzadza. Zrobilam do tego ryz curry. Do duzsacego sie miesa wrzucilam na samym koncu kilka paseczkow swiezej czerwonej papryki slodkiej. Polecam!

Zgłoś 25.08.2005 aga21

Słuchajcie zrobiłm!!!! Mam nadzieje że bedzie dobre właśnie zaraz przyjdziee mój gośc A ja bede udawć że wybitna ze mnie kucharka Napisze jak smakowało!!

Zgłoś 31.08.2005 kasia23

Uważam, że jest naprawdę rewelacyjny i gorąco poleca. Sama próbowałam i rodzina była zachwycona.

Zgłoś 11.10.2005 Amelia

Po prostu PYCHOTA! Bardzo dziękuję za ten przepis. Włączam go do swojego menu.

Zgłoś 29.05.2007 A1005M

Danie było wyśmienite, dodałem jednak szczyptę pieprzu. Jakie byłoby gdy zamiast soku jabłkowego damy słodkie białe wino? Czy ktoś próbował?

Zgłoś 12.10.2005 Sylwik

Mam pytanie. Mam juz pokrojona piers z kurczaka (niezbyt grube kawałki) i chcialbym wiedziec czy powinnam dodatkowo zrobic jakis sos do tego kurczaka, czy ten wywar ktory powstanie nadaje sie do... Pokaż więcej

Mam pytanie. Mam juz pokrojona piers z kurczaka (niezbyt grube kawałki) i chcialbym wiedziec czy powinnam dodatkowo zrobic jakis sos do tego kurczaka, czy ten wywar ktory powstanie nadaje sie do podania w nim kurczaka?

Zgłoś 04.11.2005 Wojt

Mmmm. Dla faceta co chce zebrac punkty...

polecam z zupka " dla leniuchow lakomczuchow"

na prawde dziala:D

Zgłoś 08.11.2005 duszekd

rewelacja!!!!

Zgłoś 11.11.2005 kobea

Mam pytanko... a jaki sok mam użyć? Taki z kartonu, czy świeżo wyciśnięty z jabłek?

Zgłoś 22.11.2005 Teer

Przepis jest fantastyczny. Już kilka razy go robiłam a rodzinka była zachwycona i chce jeszcze.

Zgłoś 22.02.2006 Tajemnica

Musze przyznac, ze zrobilam to na kolacje walentynkowa i mojemu facetowi bardzo smakowalo, mi tez oczywiscie:) w koncu cos innego od schabowego z ziemniakami, ktory juz mi sie troszke znudzil

Zgłoś 01.02.2006 tuśka

Zachęcona komentarzami i moją miłością do drobiu, postanowiałam zrobić (Nie)winną pierś. Naprawdę bardzo dobre i bardzo szybkie danie. A najważniejsze, że coś innego niż zwykle. Najlepszy był ch... Pokaż więcej

Zachęcona komentarzami i moją miłością do drobiu, postanowiałam zrobić (Nie)winną pierś. Naprawdę bardzo dobre i bardzo szybkie danie. A najważniejsze, że coś innego niż zwykle. Najlepszy był chyba ten aromat czosnku w czasie duszenia. Ja podałam z ryżem i ulubioną mizerią. Pycha!

Zgłoś 04.02.2006 galaxia

rewelacja!!! mój narzeczony był zachwycony... ja również znalazłam to jako doskonałe danie:) pyszną kompozycję stanowi z sałatką z selera i ryżem curry :>

Zgłoś 24.03.2006 magda1010

Proste i naprawdę bardzo dobre.Polecam

Zgłoś 01.04.2006 (nie)winna

no niezbyt mi smakowalo !!!

Zgłoś 01.04.2006 Tomazo

Przepis rewelacja, tylko jest mały problem!!

Żona powiedziała, że jak ja tak potrafie gotować to ona już więcej nie będzie podchodzić do kuchni :(

Potrawa naprawde SUPER

Zgłoś 09.04.2006 morlock

pyszne i szybkie . warto sprobowac.

bartas jest głupi.

Zgłoś 06.05.2006 Ola

Rewelacja!bardzo proste do przygotowania i jeszcze bardziej smaczne.Ja troche zmodyfikowałam przepis bo zamiast całych piersi z kurczaka pokroiłam je na kawałki a po za tym wszystko bez zmain mo... Pokaż więcej

Rewelacja!bardzo proste do przygotowania i jeszcze bardziej smaczne.Ja troche zmodyfikowałam przepis bo zamiast całych piersi z kurczaka pokroiłam je na kawałki a po za tym wszystko bez zmain moja rodzina była zachwycona....

Zgłoś 10.05.2006 griszka

...Przepis -> REWELACJA!!! doprawiłem pieprzem cytrynowym,bo lubie a potem dokładka za dokładką:)

Zgłoś 20.05.2006 wafel

no i ja tez dolaczam do grona zachwyconych - przepis naprawde rewelacyjny kurczak+jablka= mniami mniami i dokladka:D pozdrufka

Zgłoś 04.06.2006 nijasz

przepis bardzo prosty i cycek po prostu suuuuuuuuuper

gorąco polecam

Zgłoś 14.06.2006 Lukasus

Naprawde wspanialy przepis i przede wszytkim latwy do przygotowania, polecam jak najbardziej.

Zgłoś 27.06.2006 sylwia

Danie super!!! szybko sie robi.Na drugi raz dam więcej czosnku.

Zgłoś 02.07.2006 an

jutro mam zamiar zrobic tego kurczaka tylko nie wiem skad ma byc sok? ze swierzych jablek czy moze byc z kartonu? z gory dzieki za odp :)

Zgłoś 03.07.2006 ZIELONOGÓRZANKA

SOK MOŻE BYĆ Z KARTONNIKA

Zgłoś 22.07.2006 renata

Właśnie zrobiłam, przepyszne mięsko. Co prawda nie dodałam ani szczypiorku ani piertuszki - bo pora juz za późna na bieganie do warzywaniaka :) za to bazylię w kosteczce. Polecam. Dzięki za prze... Pokaż więcej

Właśnie zrobiłam, przepyszne mięsko. Co prawda nie dodałam ani szczypiorku ani piertuszki - bo pora juz za późna na bieganie do warzywaniaka :) za to bazylię w kosteczce. Polecam. Dzięki za przepis - kolejna wersja na piersi z kurczaka w moim zasobie i pewnie jedna ze smaczniejszych. Pozdrawiam,

Zgłoś 26.07.2006 Jul

Wczoraj jadles, bardzo dobre danie o wyrazistym smaku.

p.s. mozna dodac pare plastrow swiezej papryki posiekanej.

Zgłoś 02.08.2006 lobuzik

ugotowałem teraz bede czekał na mame az przyjdzie i zje napisze jak smakowało pozdrawiam:)

Zgłoś 02.08.2006 lobuzik

rodzince smakowało polecam przepis warto go wykonac:))

Zgłoś 04.08.2006 mieras

UWAGA, tak dobre ze nalezy zrobic podwojna porcje :D

Zgłoś 06.08.2006 asia

Mięso smakowite i aromatyczne, ale ten sos jakiś taki mało smaczny. Przepis ok ale coś bym zmieniła

Zgłoś 30.08.2006 Cyryl

Zrobiłem dziś na obiad... i byłoby pycha, gdybym nie przesadził z chili w proszku:( Zdecydowanie za ostre wyszło i to chili zabijało smak. Ale mieso samo w sobie wyszło abrdzo ciekawe. Na etapie... Pokaż więcej

Zrobiłem dziś na obiad... i byłoby pycha, gdybym nie przesadził z chili w proszku:( Zdecydowanie za ostre wyszło i to chili zabijało smak. Ale mieso samo w sobie wyszło abrdzo ciekawe. Na etapie podsmażania mięsa dodałem jeszcze paprykę czerwoną pokrojoną w drobne kostki, a po fakcie żona mi powiedziała, ze spoko by do tego jeszcze pieczarki pasowały. I racja. Acha i jeszcze jedno, sok chyba jednak ma znaczenie, zbyt jabłkowy ten sos wyszedł, następnym razem chyba go trochę rozcięczę. Tak czy inaczej - przepis bardzo ciekawy i polecam go lubiącym eksperymentować! Ja w każdym razie dodaję go do swojej książki kucharskiej:)

Zgłoś 01.03.2007 nowa

właśnie zrobiłam to danie według podanego przepisu i przychodzi mi tylko jedno do głowy, że dawno nie robiłam nic nowego i tak prostego a przy tym jest wyśmienite w smaku.. naprawdę polecam:)Pokaż więcej

właśnie zrobiłam to danie według podanego przepisu i przychodzi mi tylko jedno do głowy, że dawno nie robiłam nic nowego i tak prostego a przy tym jest wyśmienite w smaku.. naprawdę polecam:)

Zgłoś 05.09.2006 aaqa

super!!!w domu zawsze smiali sie jak cos robilam, mowili ze tu za slone, tu za kwasne, a tu ze przepis beznadziejny.jak zrobilam ta potrawe, wolali o dokladke ale niestety nie bylo sama zjadlam:... Pokaż więcej

super!!!w domu zawsze smiali sie jak cos robilam, mowili ze tu za slone, tu za kwasne, a tu ze przepis beznadziejny.jak zrobilam ta potrawe, wolali o dokladke ale niestety nie bylo sama zjadlam:)

Zgłoś 26.09.2006 ZDZIWIONA

JESTEM ZASKOCZONA TRESCIA NIEKTORYCH KOMENTARZY TO STRONA DLA TYCH KTORZY CHCA UROZMAICIC SWOJA KUCHNIE A NIE CZYTAC BZDURY OD PROSTAKOW

JESTEM SZCZ... Pokaż więcej

JESTEM ZASKOCZONA TRESCIA NIEKTORYCH KOMENTARZY TO STRONA DLA TYCH KTORZY CHCA UROZMAICIC SWOJA KUCHNIE A NIE CZYTAC BZDURY OD PROSTAKOW

JESTEM SZCZESLIWA ZE ISTNIEJE MOZLIWOSC SKOPIOWANIA W SWOJEJ KUCHNI SPRAWDZONYCH PRZEPISOW

POZDRAWIAM WSZYSTKICH KUCHARZYKOW

Zgłoś 21.02.2007 Fantaz_ja

Ja pierś zasypałam pikantną przyprawą do kurczaka i chili i na całą noc wsadziłam do lodóweczki. Reszta według przepsiu (tylko bez szcypioru i natki). Palce lizać. Zielonogórzanka - 6 z plusem ;... Pokaż więcej

Ja pierś zasypałam pikantną przyprawą do kurczaka i chili i na całą noc wsadziłam do lodóweczki. Reszta według przepsiu (tylko bez szcypioru i natki). Palce lizać. Zielonogórzanka - 6 z plusem ;-) przepyszne !!!

Zgłoś 15.11.2006 KasiaS

pyszności:) ja miałam sok z własnych antonówek i było świetne. gotować zupełnie nieumiem a z tym sobie poradziłam. szkoda tylko ze mojej mamie nie smakowało ale jej nigdy nie smakuje to co ugotu... Pokaż więcej

pyszności:) ja miałam sok z własnych antonówek i było świetne. gotować zupełnie nieumiem a z tym sobie poradziłam. szkoda tylko ze mojej mamie nie smakowało ale jej nigdy nie smakuje to co ugotuję;p

Zgłoś 24.10.2006 pereppo

Bardzo fajny i swiezy przepis, dodalem tez pol szklanki wytrawnego wina i pokrojona w piorka cebule.... pyhaaaa

Zgłoś 26.10.2006 ola

skusiłam się wczoraj żeby zrobić niewinną pierś,i powiem jedno:poprostu delicje!!!!!!!!!!!!:)

Zgłoś 11.01.2007 Denwer

Jak dla mnie Bomba po prostu REWELACJA tanie i pyszne!!! Goraco Polecam mozna zaimponowac Dziewczynie :) Mi sie udało :))

Zgłoś 18.02.2007 madzia

Wczoraj robiłam. Mąż zjadł 2 talerze. Było PYSZNE!!!!!

Zgłoś 13.02.2007 lila1

Potrawa bardzo dobra, mięsko soczyste i aromatyczny sosik. Zrobiłam to danie dziś po raz pierwszy i po podaniu z ryżem wyszło troszke mdłe. Trzeba dodać dużo przypraw i czosnku, no i przede wszy... Pokaż więcej

Potrawa bardzo dobra, mięsko soczyste i aromatyczny sosik. Zrobiłam to danie dziś po raz pierwszy i po podaniu z ryżem wyszło troszke mdłe. Trzeba dodać dużo przypraw i czosnku, no i przede wszystkim ostrej papryki (bo my lubimy ostre dania).

Szczerze polecam, naprawde fajny przepis.

Zgłoś 11.02.2007 ringi

przepis bardzo dobry...polecam dodanie jabłek i odrobinę świeżego imbiru pokrojonego w słupki, innym wariantem tego dania jest kurczak z anansem i chili...polecam to połaczeni chilli+ananas

... Pokaż więcej

przepis bardzo dobry...polecam dodanie jabłek i odrobinę świeżego imbiru pokrojonego w słupki, innym wariantem tego dania jest kurczak z anansem i chili...polecam to połaczeni chilli+ananas

Zgłoś 08.12.2006 Julia

Przed chwilą zrobiłam - niby dla męża na jutrzejszy obiad - ale nie oparłam się pokusie, żeby spróbować :) i muszę powiedzieć, że to po prostu REWELACJA! Pierś zamiast na kotleciki, pokroiłam w ... Pokaż więcej

Przed chwilą zrobiłam - niby dla męża na jutrzejszy obiad - ale nie oparłam się pokusie, żeby spróbować :) i muszę powiedzieć, że to po prostu REWELACJA! Pierś zamiast na kotleciki, pokroiłam w kostkę, dodałam też czerwoną cebulę. Wyszło świetne, intrygujące w smaku, kekko kwaśne, lekko słodkie, orzeźwiające i soczyste danie. Pycha, polecam!

Zgłoś 06.02.2007 Atagan

Właśnie jestem po konsumpcji i przyznaję że bardzo dobre:) trochę obiawialam sie tej magii i ziół ale teraz wiem że nie trzeba żałować i zrobić porządną marynatę. Polecam!

Zgłoś 08.07.2011 ania

Właśnie jestem po spotatys posiłku jest naprawdę pychą, ją zrobiłam do tego ryż parboiled notowany federalny, później podsmazony na maselku z cebulka i do tego sałata lodową z pomidorkami i cebu... Pokaż więcej

Właśnie jestem po spotatys posiłku jest naprawdę pychą, ją zrobiłam do tego ryż parboiled notowany federalny, później podsmazony na maselku z cebulka i do tego sałata lodową z pomidorkami i cebulka z sosem włoskim z knora. Idealnie pasuje i genialnie smakuje. Polecam:)

Zgłoś 08.10.2007 cristi

Sorki za zwrot ale było zajebiste! Zrobiłem to danie mojej dziewczynie, po obiedzie powiedziała: Pózniej jeszcze sobie zjem troszkę. Hehe. Polecam.

Jako że nie miałem soku jabłkowego, zro... Pokaż więcej

Sorki za zwrot ale było zajebiste! Zrobiłem to danie mojej dziewczynie, po obiedzie powiedziała: Pózniej jeszcze sobie zjem troszkę. Hehe. Polecam.

Jako że nie miałem soku jabłkowego, zrobiłem go sam ze świeżych jabłek. Pozdrawiam

Zgłoś 18.03.2007 M@rian

naprawde spoko przepis:)))chybatroche przesadziłem z ziołami ale pychota wyszła hehe

Zgłoś 19.03.2007 Agnieszka

Bardzo pyszne!! :-)

Zgłoś 21.04.2007 pearl_aga

po prostu niebo w buzi, żeby nie napisać w gębie!!!!!

Zgłoś 02.06.2007 Kasia

Dobre. W wersji z kotletami szału nie ma. Ale pokrojone na kawałeczki z ryżem są naprawdę pyszne.

Zgłoś 06.10.2007 Bazia

O mój Boże!!! Rewelacja! Prosto, dość szybko a smak niebiański !!! Do mięska ja dałam pieczone ziemniaczki z sosem tatarskim i warzywa na parze :)

Zgłoś 19.05.2007 a&a

Coś niesamowitego... jeżeli mężczyzna po zjedzeniu potrawy mówi Ci, że czuje się jak po upojnej nocy... to znaczy, że mu smakowało... Mnie też smakowało. :) Rewelacyjny przepis. Dzięki. Wejdzie ... Pokaż więcej

Coś niesamowitego... jeżeli mężczyzna po zjedzeniu potrawy mówi Ci, że czuje się jak po upojnej nocy... to znaczy, że mu smakowało... Mnie też smakowało. :) Rewelacyjny przepis. Dzięki. Wejdzie na stałe do naszego menu... :)

Zgłoś 08.07.2007 ryrek

Witam chiałem zapytac jakiego soku najlepiej uzyc ?

Zgłoś 01.10.2007 zielonogórzanka

Najlepszy jest sok z jak najmniejszą ilością cukru. (takie dla małych dzieci)

Zgłoś 25.11.2008 Aga.Sz

Jestem fanką piersi z kurczaka !!! Przepis ten byłby jeszcze lepszy gdyby nie te przyprawy i sok i czosnek i pietruszka i magi!! Ale poza tym naprawde extra! :)

Zgłoś 28.11.2008 Daisy

Rodzina była zachwycona ;)

Zgłoś 05.11.2007 Sonia

Mam kilka pytań :) 1. Czy zamiast ziół może byc specjalna przyprawa do kurczaka ?!

2. na koncu przepisu jest zaznaczone "doprowadzić do wrzenia" . czy jeśli już "wywar&qu... Pokaż więcej

Mam kilka pytań :) 1. Czy zamiast ziół może byc specjalna przyprawa do kurczaka ?!

2. na koncu przepisu jest zaznaczone "doprowadzić do wrzenia" . czy jeśli już "wywar" zostanie doprowadzony o wrzenia to piersi nalezy od razu wyciągnąć tak?!

3. Czy z tego wywaru jeśli cos wogóle z niego zostanie i nie wyparuje:) można korzystać?! np. jako sos ?? jeśli tak to czy do ziemniaków sie on nadaje??

4. Ja robie kompoty z jabłek bardzo czesto Czy taki kompot może nadawac się jako sok do tej potrawy?? lepiej z miąższem czy bez??pytania wydaja sie głupie dlatego prosze sie nie śmiać ale nie mam zielonego pojęcia jak to moze wyglądac i smakować :). A wolę zapytać przed niż po fakcie. Za odpowiedź bardzo dziekuje :) pozdrawiam

Zgłoś 27.09.2008 Grzecho18

To jest jeden z najlepszych przepisów na pierś z kurczaka jaki dotąd udało mi się zrobić .Szczerze polecam !!

Zgłoś 18.11.2007 roxeen

brak mi słów aby wyrazic zachwyt moejgo męza no i mój oczywiście! Przepis prosty a efekt wykwintny...nastepnym razem zamierzam dodac bialego wina...super! uznanie dla autorki !!!!!

Zgłoś 29.11.2008 bunia

zrobilam i do dzis pamietam ten smak. Dzieciaki co prawda troche grzebały w talerzu ale tylko dlatego, że nie lubią zielska. BOSKIE BYŁO POLECAM

Zgłoś 04.02.2008 Linka

Rewelka.!!!!!!!

Zgłoś 13.02.2008 RENA

PYSZNE !!!!!!

DZIECIOM BARDZO SMAKUJE...

Zgłoś 04.03.2008 kuchenny chojrak

To jest mój pierwszy komentarz, ale przepis jest tego godzien! Zielonogórzanko! OBŁĘD!!! Niewinność tego kurczęcia zwaliła z nóg mnie i mojego męża! PYCHA! DZIĘKI!!!

Zgłoś 05.03.2008 camieu

Megasne!! powala z nog!! szybko, tanio i smacznie!! polecam!naprawde warto!

Zgłoś 17.03.2008 maja

po prostu paluszki lizać, zrobiłam dzisiaj i wszystkim w domu smakowało, polecam!! mniam mniam

Zgłoś 20.03.2008

Wprost przepyszne!polecam:)

Zgłoś 13.05.2008 Artifficial_Minds

Polecam.

Robiłam kilka razy. Szybko, łatwo i pysznie :) i kurka nie jest taka sucha.. Palce lizać :)

Zgłoś 24.09.2008 zielonogórzanka

wystarczy położyć filet (pierś) na desce do krojenia równolegle do deski pokroić ją w niezbyt grube kotlety. Ot cała filozofia. Powodzenia. :o)

Zgłoś 13.06.2008 Anna

Za każdym razem tak samo super smakuje i zachwyca wszystkich gości - nawet tych wybrednych :)

Zgłoś 17.06.2008 asia

ja ten przepis troszkę zmodyfikowalam:) daję zamist soku z jablek sok z ananasa z puszki:):) daje ciekawy lekko słodki smak...

dzięki wielkie za przepis, który poprawia humor:D

Zgłoś 26.06.2008 kurczakowa

Zrobilam i nie jest za smaczne. Maz powiedzial, ze niedobre i sosu nie chcial. Mieso, jak to mieso w przypawach - dobre, jednak wiecej tego nie zrobie.