Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Obiadek farmera

Tekst i foto Kaja 30-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
418 złprosty60 min.?

Składniki:

1 podwójny filet z kurczaka, kawałek mięsa wołowego, po 1 czerwonej, zielonej i żółtej papryce, 4 pomidory, por, cebula, cukinia, marchewka, przyprawy (sól, pieprz, papryka, chili), ziemniaki młode, najlepiej malutkie

Jak przyrządzić:

Gotujemy na parze mięso i warzywa pokrojone w paseczki albo grubą kostkę, ziemniaki gotujemy w mundurkach. Gdy mięso będzie gotowe, również kroimy w paski lub duże kostki i łączymy z warzywami, do tego dodajemy obrane ze skórki pomidory i gotujemy, aż puszczą soki i zrobi się sosik. Doprawiamy przyprawami i przekładamy do wazy (można od razu połączyć z ziemniakami i będzie taka zupa mięsno-ziemniaczana) albo podawać osobno.

Jak podawać?

Potrawa zawiera dużo warzyw i mięsa, więc wystarcza sama w sobie, ale można oczywiście serwować np. z sałatą skropioną sosem śmietanowym:)

Uwagi:

Jeżeli nie jesteśmy na diecie, to można dodatkowo zrobić zasmażkę (z masła i łyżki mąki).

Czas przygotowania:

Można wykorzystać mięsko z np. gotowanego rosołu.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.