Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Ocet winny

Tekst i foto maria magdalena 23-11-2012

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
--prosty--

Składniki:

Obierki z jabłek, gruszek można dodać winogrona lub inne owoce, woda, 2-3 łyżki cukru.

Jak przyrządzić:

Dobrze wyszorowane owoce, obrać, skórki zalać w dużym, szklanym lub ceramicznym słoju, ciepłą, przegotowaną wodą, dodać cukier i zakryć szczelnie gazą lub płócienną ściereczką obwiązaną sznurkiem lub zaciśniętą gumką. Po dwóch tygodniach można dodać kolejną porcję owoców i wody. Taki ocet odstawiamy w miarę zaciemnionym miejscu, w temperaturze jaka panuje w kuchni.

Potrzebne przybory:

Ceramiczny dzban lub szklany słój.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.