Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Ogórek z kurkumą

Tekst i foto dora 01-09-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty15 min.?

Składniki:


3 kg ogórków, 1/2 kg cebuli, 3 ząbki czosnku, 2 papryki, 1 przyp. kurkumy, 1 paczka gorczycy, natka selera, 1 i 1/2 szkl. octu, 4 szkl. cukru, 2 łyżki soli.

Jak przyrządzić:


Ogórki obrane pokrojone w talarki, cebula, czosnek, papryka, natka selera drobno pokrojona, wszystkie składniki razem mieszamy i odstawiamy na pół godziny. Nakładamy do słoików i pasteryzujemy około 15 min.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Uwagi:


Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 15.09.2005 irena

co zrobic z tym octem i cukrem????? przepis fajny

Zgłoś 25.06.2007 frncuae

ten ocet...to do zalewy jakby ktos nie wiedzial

Zgłoś 16.07.2009 dorota

oczywiscie ogórki trzeba posolic i zostawic na 1 godz a potem odcisnąć i zrobić zalewe z 1 szkl wody i poł szkl octu ja tak robie i są w sam raz i dodaje kurkume i reszte składników

... Pokaż więcej

oczywiscie ogórki trzeba posolic i zostawic na 1 godz a potem odcisnąć i zrobić zalewe z 1 szkl wody i poł szkl octu ja tak robie i są w sam raz i dodaje kurkume i reszte składników

Zgłoś 25.07.2008 Kasia

Ogóreczki są po prostu przepyszne. Robiłam już w ubiegłym roku i w tym również. Polecam.

Zgłoś 16.07.2009 dorota

ja bym tyle octu nie dawała nie można przełknąc l wystarczy pól szklanki

Zgłoś 05.08.2009 gaga

wierz mi wcale nie jest dużo octu !