Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Ogórki palimordki

Tekst i foto pancia7302 29-10-2009

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
-----

Składniki:

2 słoiki duże ogórków konserwowych, 3 łyżki duże przyprawy carry, 2 łyżeczki chilli lub 3 łyżki papryki ostrej, 2 główki czosnku.

Jak przyrządzić:

Ogórki zlać do 1 słoja razem z zalewą. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę lub w łupinkach, carry, chili lub paprykę. Odstawić na 2 dni do lodówki, gdy już zjecie wszystkie ogórki [nie wyciągajcie ich ze słoja ręką tylko widelcem ponieważ bardzo szybko zalewa skiśnie), zostanie zalewa, do której dodajcie koperku zielonego 2 pęczki i pokrojone w duże kawałki długie ogórki zielone, są dobre, na drugi dzień można po wyjęciu tych dodać czosnek, olej, pieprz oraz cebulę i surową paprykę kolorową. Niech stoi 2 dni.

Jak podawać?

Do zagrychy.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 07.03.2012 MIKALUTEK

MASŁO MAŚLANE, NIC NIE ROZUMIEM.NAJLEPIEJ WYCOFAJ TEN MEGA PRZEPIS I SIĘ NIE OŚMIESZAJ!!!!!!!!!!!!!!!!