Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Ogórki w musztardzie

Tekst i foto haker 02-08-2009

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
--średni60 min.-

Składniki:

3 kg ogórków obranych i pokrojonych wzdłuż na 4 części (ułożyć w słoikach).
Zalewa:
1 litr wody, 1 szklanka octu, 40 dag. cukru, 3 łyżki soli, 5 łyżek musztardy gorczyca, ziele angielskie.

Jak przyrządzić:

Całość zagotować, ostudzoną zalewą zalać ogórki. Pasteryzować słoiki 5 minut.

Jak podawać?

Do kanapek, zagryzka.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 13.11.2012 maria magdalena

Tylko wódki brak....

Zgłoś 13.11.2012 maria magdalena

Tylko wódki brak....