Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Ogórkowo-fasolowa

Tekst i foto Hodos 05-04-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?5 złprosty? min.mało

Składniki:

3 średnie kiszone ogórki,
3/4 puszki czerwonej fasoli,
1-2 ząbki czosnku (ilość w zależności od upodobania),
duża łyżka majonezu (najlepiej light)

Jak przyrządzić:

Ogórki pokroić na nieduże kostki.
Fasolę opłukać i wrzucić do ogórków.
Dodać czosnek i majonez. Wymieszać.

Potrzebne przybory:

nóż, deska, miska, zgniatacz do czosnku (ew. mocny widelec)

Uwagi:

Można sałatkę zrobić np. rano i będzie jak znalazł do obiadu lub jako przekąska. Można ją także zrobić zaraz przed zjedzeniem, ale lepsza, jak się "przegryzie".

W zależności od upodobania można modyfikować ilość składników. Ja to zawsze robię "na oko".
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.