Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Ogród w misce

Tekst i foto Grzegorz 28-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
620 złprosty10-15 min.niska

Składniki:

2 pomidory, 1 ogórek, 2 jajka, 1 kalafior, pieczarki konserwowe - 1 słoik, 1 papryka, 30 dag fasolki szparagowej, 2-3 ziemniaki, pęczek rzodkiewek, 1 łyżeczka oliwy z oliwek, majonezu i jogurtu naturalnego, sól, pieprz, zioła do sałatek, 1 ząbek czosnku, seler naciowy

Jak przyrządzić:

Kalafior, fasolkę szparagową, ziemniaki, jajka ugotować. Wszystkie składniki pokroić grubo (na ćwiartki, cząstki, połówki. Polać oliwą z oliwek. Przygotować sos z jogurtu naturalnego, majonezu, zmiażdżonego ząbka czosnku i przypraw.

Potrzebne przybory:

nóż, garnek do gotowania na parze lub normalne garnki

Jak podawać?

Potrawę podawać w miskach.

Uwagi:

Sosem polewać dopiero po nałożeniu sałatki na tależ.
Jarzyny najlepiej gotować na parze, by nie straciły witamin.

Czas przygotowania:

Na parze można gotować wszystko naraz, co skraca czas przygotowania i ilość garów do mycia.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.