Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Omlet a la Anka

Tekst i foto s@n_szajn 26-04-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
1? złprosty10 min.niska

Składniki:

- 2 jajka
- 2 pieczarki
- cebulka i czosneczek
- kukurydza w puszce
- otręby pszenne
- dynia łuskana
- pieprz, sól, zioła prowansalskie

Jak przyrządzić:

Posiekaną cebulę, 2 ząbki czosnku i pieczarki dusimy na dobrze rozgrzanym oleju (jeśli ktoś chce niekalorycznie to można na zwykłej wodzie, tyle że dłużej to trwa).
Dorzucamy kukurydzę. Wbijamy do tego dwa jajka i wszystko razem memłamy, szybko doprawiamy solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i dorzucamy łuskaną dynię zanim jajko zdąży się sciąć :) Gotową papkę wyładowujemy na talerz i posypujemy łyżeczką otrębów pszennych... No.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 26.05.2005 ?

Brzmi sympatycznie, ale czy nie jest to jajecznica aby?

Zgłoś 03.07.2005 Aga

Tak , to jest jajecznica , choć , mam ochotę zrobić z tego omlet ( nie memłając jajka) haha