Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Omlet biszkoptowy z warzywami

Tekst i foto gosiaczek1234567 09-06-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
212 złśredni7 min.?

Składniki:

Mieszanka warzywna (kalafior, brokuły, marchewka), 4 jajka, 4 łyżeczki mąki (2 pszennej, 2 kukurydzianej), 3 łyżeczki cukru, ser żółty starty na tarce (około 15 dag), olej, sól, keczup, sok pomidorowy.

Jak przyrządzić:

Warzywa ugotować na parze. Ubić białka, dodać cukier i jeszcze raz ubić. Następnie dodać mąkę, żółtka i szczyptę soli. Wszystko wymieszać. Usmażyć na oleju 2 omlety. Położyć omlety na talerzach, rozłożyć ugotowane warzywa, polać keczupem, posypać żółtym serem. Wstawić na minutę do mikrofalówki. Po wyjęciu posypać posiekaną bazylią. Podać do tego sok pomidorowy.

Potrzebne przybory:

minirobot z miską, parowar, patelnia

Czas przygotowania:

Należy bardzo dobrze ubić pianę po dodaniu cukru, by omlet był puszysty.
Podany czas bez wstępnego gotowania warzyw.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 21.11.2006 Alinka

Fantastyczne! Właśnie zrobiłam i zjadłam!!! Pycha, faktycznie biszkoptowy :) Zjadłam z serem zapiekanym na nim bez warzyw i bez użycia mikrofalówki. Ciasto dokładnie według przepisu Czarnej Oliw... Pokaż więcej

Fantastyczne! Właśnie zrobiłam i zjadłam!!! Pycha, faktycznie biszkoptowy :) Zjadłam z serem zapiekanym na nim bez warzyw i bez użycia mikrofalówki. Ciasto dokładnie według przepisu Czarnej Oliwki.