Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Omlet na parze z warzywami

Tekst i foto Dominika 27-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
210 złprosty20-30 min.?

Składniki:

4 jaja, 4 stołowe łyżki mleka, 2 łyżki masła, fasolka szparagowa, kalafior, szczypiorek - warzywa wybieramy wedle uznania

Jak przyrządzić:

Jaja umyć, sparzyć wrzątkiem, oddzielić białko od żółtka. Żółtko roztrzepać z mlekiem, wlać stopione chłodne masło, szczyptę soli oraz np. posiekany drobno, umyty, osączony szczypiorek. Na masę włożyć ubitą pianę z białka i delikatnie wymieszać. Wlać masę do płaskiego naczynia i gotować na parze 20-30 min. Podać z fasolką, kalafiorem z wody lub szpinakiem. Smacznego.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 30.05.2006 .....

Żebyście przypadkiem nie wyparowali wszyscy....

Zgłoś 08.07.2009 sylus

trzeba wypróbowac:)