Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Omlet najprostszy

Tekst i foto ANIA 29-06-2008

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
--prosty20 min.-

Składniki:

5 płaskich łyżek tartej bułki, szklanka mleka, 1 łyżka mąki pszennej, 3 jaja, szczypta soli, tłuszcz do smażenia.

Jak przyrządzić:

Mleko wlać do miseczki, dodać tartą bułkę, mąkę żółtka i sól. Białka ubić na pianę, dodać do mleka i całość dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać tłuszcz, smażyć omlet rumieniąc z obu stron. Doskonale smakuje z sosem grzybowym. Życzę smacznego i polecam.

Potrzebne przybory:

Miska łyżka szklanka.

Jak podawać?

Na płaskim talerzu.

Uwagi:

Zawsze się udaje...bardzo smaczny może być podany do obiadu jako pierwsze danie.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.