Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Omlet po meksykańsku inaczej

Tekst i foto nika 15-01-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
2? złprosty20 min.?

Składniki:

- 6 jajek,
- 2 duze cebule,
- 4 pieczarki,
- papryka (niekoniecznie),
- kawalek wedliny (gatunek obojetny).

Jak przyrządzić:

Kroimy cebule,pieczrki,papryke i wedline w paski podsmazamy na oliwie, przyprawiamy do smaku sola,pieprzem ostra papryka.Kiedy dusza nam sie skladniki wbijamy jajka do miski solimy dodajemy oregano troche wody mineralnej gazowanej i dobrze mieszamy.
Farsz na patelni jest gotowy zalewamy go jajkami polewamy po calosci ale z umiarem sosem meksykanskim mozna posypac serem zoltym przykrywamy i mamy super omlet.

Potrzebne przybory:

Deska, nóż, patelnia z pokrywka.

Uwagi:

Farsz mozna przyrzadzac wedlug wlasnych upodoban lub poprostu z tego co nam zostalo w lodowce.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 27.01.2004 oj

a jak sie robi sos meksykański ?

Zgłoś 27.10.2004 Lukash

A po sos lećcie do supermarketu i kupcie w słoiku albo w torebce ;).

Zgłoś 15.12.2004 Tedy

Proponuje do omleta ser zolty :)

Zgłoś 20.07.2005 Waldziu

Ja tez proponuje do omleta ser żółty. Mniam Mniam:)

Zgłoś 01.02.2006 Śliczna Daguś

do ketchupu dodaj dwa potarte ogorki konserwowe cebulka drobno pokrojona troszke papryki swiezej lup konserwowej i ziola do smaku no i masz sos meksykanski