Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Omlet z warzywami

Tekst i foto Mon 08-06-2003

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
1-2 porcje4 złprosty20 min.średnio

Składniki:

- 3 jaja,
- mleko,
- 1 marchewka,
- 1 pietruszka,
- mala cebula,
- sol, pieprz,
- vegeta,
- olej,
- starty zolty ser.

Jak przyrządzić:

Marchewke i pietruszke pokroic w slomke i smazyc na malym ogniu az zmieknie. Dodac pokrojona w paski cebule, szczypte vegety i smazyc az cebula sie zeszkli. Mozna doprawic sola i pieprzem.
Z roztrzepanych jaj, mleka i soli usmazyc omlet.Gorace warzywa wysypac na omlet posypujac wierzch startym serem. Zlozyc omlet na pol jeszcze na patelni.

Potrzebne przybory:

Dobra teflonowa patelnia.

Jak podawać?

Mozna podawac z chlebem czosnkowym lub polane ketchupem badz innym sosem.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 09.05.2005 GABI

JESTEM NA WASZEJ STRONIE PORAZ PIERWSZY ALE WIEM ŻE TO BARDZO DOBRE-BO SAMA JUZ TO ROBIŁAM, NAWET NIE WIEDZIAŁAM ŻE KTOŚ TO OPISZE

Zgłoś 26.06.2005 zunia

Guzik prawda że okropne, dla tych, którzy lubia smacznie i zdrowo jeść-świetna sprawa:) pozdrawiam autorkę, dzięki za pomysł.

Zgłoś 01.08.2005 kasia

a skąd wziąć pieczywo czosnkowe??

Zgłoś 07.09.2005 Adam

kupić w sklepie bądź zrobić samemu. Można też zrobić zapiekany chlebek z czosnkiem. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy połowki kromek chleba aż się zarumienią i staną się chrupiące (tak jak ja zresz... Pokaż więcej

kupić w sklepie bądź zrobić samemu. Można też zrobić zapiekany chlebek z czosnkiem. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy połowki kromek chleba aż się zarumienią i staną się chrupiące (tak jak ja zresztą) i smarujesz upieczony chlebek przekrojonym ząbkiem czosnku. Smacznego

Zgłoś 16.09.2005 Omlet

To ja. Do życia potrzebuję tylko dobrej, teflonowej patelni. W przeciwnym razie zostanę papką. Próbowałem posypać się mąką bądź bułką tartą, ale to nie pomaga. Mam tę jedną zaletę, że rodzę się ... Pokaż więcej

To ja. Do życia potrzebuję tylko dobrej, teflonowej patelni. W przeciwnym razie zostanę papką. Próbowałem posypać się mąką bądź bułką tartą, ale to nie pomaga. Mam tę jedną zaletę, że rodzę się w niecały kwadrans więc jestem bardzo szybki. Lubię również gdy posypuje się mnie drobno posiekaną pietruszką. W ogóle jestem bardzo smaczny..

Zgłoś 26.11.2005 Asia

Rewelacyjne, podaję z dipem czosnkowym. MMMnnniammmmm!

Zgłoś 09.06.2006 agnieszka- młoda

wygląda bardzo apetycznie więc chyba się skuszę:)