Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Omlet z ziołami

Tekst i foto ...:::keny:::... 23-03-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
1? złprosty20 min.425

Składniki:

3 jajka,
2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku,
zielona pietruszka,
bazylia lub estragon,
1 łyżka masła,
1 łyżka śmietany,
sól,
pieprz

Jak przyrządzić:

Jajka wbić do miski, wymieszać ze śmietaną i z ziołami, doprawić solą i pieprzem. Lekko ubić trzepaczką lub widelcem. Na patelni rozgrzać masło, wlać masę jajeczną i usmażyć. Gdy brzegi omletu będą usmażone, a środek lekko ścięty, złożyć go na pół.

Jak podawać?

Na talerzu, a na potrawę można położyć kilka liści całej żywej bazylii!
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.