Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Ormiański sos czosnkowy

Tekst i foto simon07 08-12-2002

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?2 złprosty5 min.bardzo mało

Składniki:

- kefir 0,5 l,
- 7-8 ząbków czosnku.

Jak przyrządzić:

Czosnek kroimy w drobniutką kostkę i wsypujemy do pojemnika z kefirem. Wstawiamy do lodówki i czekamy jeden dzionek...

Jak podawać?

Podawać do gotowanych gorących i zimych mięs - szczególnie do golonki, baraniny i cielęciny. Doskonale również do goląbków!

Uwagi:

Do smaku można dodać szczyptę soli.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 05.04.2003 Owik Nestejan

W Armeni dodajemy jeszcze troche miety i sok z cytriny.

Dobry do klusek miesnich owinietych w lisci winogrony.

Zgłoś 13.02.2003 Nena

Ten sos jest bardzo dobry. Ja do niego dodaje jeszcze pieprz i odrobine soli. Jest wyśmienity do placków ziemniaczanych.

Zgłoś 15.10.2003 kucharz

nie znacie sie

Zgłoś 14.11.2004 hala

kucharz dobrze sie zna

Zgłoś 15.04.2006 zyleta

Czy ten sos jest dobry czy raczej nie?? Bo nie wiem czy o przyzadzic a bardzo mi na czasie zalezy. Ajak sa jakies lepsze to poprosze stronki :)

Zgłoś 26.10.2006 Delta

Nena ja do tego sosu jeszcze dodaje przyprawke wegete i majonez yhmmm codo:)do plackow ziemniaczanych:) hheee