Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Oscypek z grilla

Tekst i foto kalinka23 27-05-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
2-410-15 złprosty3-4 min.?

Składniki:

2 oscypki (duże), żurawina, coś zielonego do ozdoby.

Jak przyrządzić:

Rozgrzewamy grill (elektryczny). Kroimy duży oscypek na plasterki grubości ok. 0,5-1 cm. Kładziemy na rozgrznay grill. Po ok. 2-3 min (gdy wyraźnie się przyrumieni, uważać, żeby nie przesadzić) ściągamy. Kładziemy na talerzyki po kilka plasterków, koło oscypka kładziemy łyżeczkę żurawin.

Potrzebne przybory:

grill elektryczny (myślę, że może być też patelnia)

Uwagi:

Można udekorować czymś zielonym. Podajemy gorące. Traktujemy to jako przystawkę. Jest banalnie proste i naprawdę pyszne.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 29.05.2007 alice__22

czy oscypek sie nie roztopi podczas grilowania?

Zgłoś 31.05.2007

no co ty jaja sobie robisz przeciez o to chodzi zeby sie roztopil i przypiekl

Zgłoś 10.06.2008 Banaowy25

Jedzonko pyszne ale polecam tego oscypka usmażyć dodatkowo z boczkiem ,wtedy to jest niebo w gębie

Zgłoś 08.06.2008 Antijaa

Jadłam takiego oscypka w Zakopanem - był przepyszny. Niestety, w warunkach domowych, tzn. pieczenie na patelni, nie sprawdza się. Oscypki stają się strasznie słone. Nie próbowałam jeszcze grillo... Pokaż więcej

Jadłam takiego oscypka w Zakopanem - był przepyszny. Niestety, w warunkach domowych, tzn. pieczenie na patelni, nie sprawdza się. Oscypki stają się strasznie słone. Nie próbowałam jeszcze grillować, ale wtedy nie było sezonu :)

Zgłoś 16.07.2009 Petre

Wspomniane żurawiny świetnie pasują do oscypka. Dobry przepis.