Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Ostry kurczak z warzywami i sosem czosnkowym

Tekst i foto Karolina 24-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
3-4? złprostyok. 45 min.?

Składniki:

1 pierś kurczaka, mrożony groszek zielony, brokuły, kalafior, 2 marchewki, śmietana 12%

Jak przyrządzić:

Pierś kurczaka umyć, pokroić w drobne kawałki, a następnie natrzeć dokładnie ostrą papryką, czarnym pieprzem i ewentualnie kilkoma kroplami tabasco, następnie dokładnie posypać przyprawą do drobiu, aby powstała jednolita panierka - gotować na parze.
Marchewkę obrać i pokroić w talarki, brokuły i kalafiora podzielić na drobniejsze kawałki, mrożony groszek - również gotować na parze.
Do smietany dodać 2 ząbki wyciśniętego czosnku i doprawić delikatnie solą.

Jak podawać?

Kurczaka podajemy jedynie z warzywami polanymi aromatycznym sosem czosnkowym - ładnie wygląda, dobrze smakuje.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 19.10.2008

wszystko niby ok, ale to ma być danie PIKANTNE... Więc gdzie jakiekolwiek przyprawy??? Dwa ząbki czosnku bez pieprzu, soli itp to jeszcze nie pikanteria...

Zgłoś 09.12.2008

najpierw przeczytajdokladnie a potemglupio komentuj-chyba ze nie wiesz co to jest ostra papryka,pieprz i tabasco