Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Ostry sos czosnkowy (prosty i uniwersalny)

Tekst i foto hubba 10-05-2010

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
11 złprosty2 min.wysoka

Składniki:

na jedną dużą porcję frytek: 1 duży ząbek czosnku, 2 czubate łyżeczki jogurtu naturalnego, 2 czubate łyżeczki majonezu, 2 czubate łyżeczki ketchupu pikantnego, duża szczypta oregano, sproszkowanej papryki chilli i pieprzu.

Jak przyrządzić:

Wyciskam czosnek i mieszam ze sobą wszystkie składniki, odstawiam na chwilę do lodówki.

Potrzebne przybory:

Wyciskarka do czosnku.

Uwagi:

Świetny, pikantny sos do wszelakich zastosowań, burgery, chipsy, frytki etc.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.