Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Paluszki krabowe z brokułem

Tekst i foto monika 27-10-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
411 złprosty5 min.średnio dużo

Składniki:

- 50 dag paluszków krabowych (moga byc mrozone),
- jeden brokuł ok. 50 dag,
- sos czosnkowy,
- przyprawy,
- sól,
- pieprz.

Jak przyrządzić:

Paluszki pokroić w kostkę, brokuł odważyć ok 3 min. żeby się nie rozgotował, ostudzić i podzielić na małe różyczki. Składniki wymieszać i dodać sos. Doprawić do smaku. Smacznego!

Potrzebne przybory:

Miska, deska, nóż, dobre chęci.

Jak podawać?

Z pieczywem białym.

Uwagi:

Sos czosnkowy możesz zrobić sam(a): wymieszaj majonez z 1/2 ząbku czosnku i odstaw na 30 min.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 05.11.2004 figa

nieźle brzmi ...

ja mieszam : brukuły, paluszki i jajka na twardo + majonez

też jest ok :D

Zgłoś 07.12.2004 ASIA

LUBIĘ PALUSZKI ALE BROKUŁ NIE ! :D

Zgłoś 14.02.2005 julianna

dodaję do tego jeszcze jajko na twardo,rewelka!!!!

Zgłoś 14.11.2005 Reyna

A powiedzcie mi czy jak paluszki krabowe są mrożone, to trzeba je jakoś dodatkowo przygotować(np. podsmażyć czy ugotować)??? Bo jeszcze nigdy nie miałam z nimi kontaktu i nie wiem jak się za nie... Pokaż więcej

A powiedzcie mi czy jak paluszki krabowe są mrożone, to trzeba je jakoś dodatkowo przygotować(np. podsmażyć czy ugotować)??? Bo jeszcze nigdy nie miałam z nimi kontaktu i nie wiem jak się za nie zabrać.... :(

Zgłoś 06.02.2006 Kinka

mozna jeszcze inaczej; czyli paluszki krabowe, kukuryzda konserwowa, avokado (byle dojzałe!!) pysznie gdy beda krewetki, ale to juz bedzie po krolewsku wiec to jaz jak kto lubi i jak kest okazja... Pokaż więcej

mozna jeszcze inaczej; czyli paluszki krabowe, kukuryzda konserwowa, avokado (byle dojzałe!!) pysznie gdy beda krewetki, ale to juz bedzie po krolewsku wiec to jaz jak kto lubi i jak kest okazja, no i oczywiscie majonezik, polecam :p

Zgłoś 10.10.2007

Zgłoś 07.01.2007 ula

ciekawe sa Wasze przepisy,ale prosze o dokladniejszy opis w przypadku mrozonych paluszkow krabowych.

jesli pokroic,wymieszac -w przypadku salatek,z innymi skladnikami-to trzeba je tylko r... Pokaż więcej

ciekawe sa Wasze przepisy,ale prosze o dokladniejszy opis w przypadku mrozonych paluszkow krabowych.

jesli pokroic,wymieszac -w przypadku salatek,z innymi skladnikami-to trzeba je tylko rozmrozic i dodac surowe,czy obgotowac,czy podsmazyc?