Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Panierowany camembert z pomidorami

Tekst i foto Agata 16-06-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
415,80 złprosty30 min.580 kcal

Składniki:

4 okrągłe serki camembert (każdy po 12 dag), 4 pomidory, opakowanie panierki do kotletów, 2 jajka, 4 łyżki oliwy, bazylia, tymianek, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz.

Jak przyrządzić:

Jajka wbić do miski, dodać szczyptę tymianku, soli i pieprzu, rostrzepać widelcem. Serki camembert obtoczyć najpierw w roztrzepanym jajku, a następnie w panierce. Panierowanie powtarzać aż do wyczerpania skladników, by warstwa panierki była jak najgrubsza. Camembert smażyć na oliwie z obu stron po 3-4 minuty. Zdjąć z patelni i trzymać w cieple. Pomidory przekroić na połówki, włożyć na patelnię przeciętą powierzchnią do dołu. Następnie pomidory odwrócić, wierzch posypać czosnkiem, solą, pieprzem i bazylią, przykryć i dusić kolejne 3 min. Podawać z camembertem.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 17.06.2007 Smakołyk

Zrobiłem camembert, palce lizać polecam!!!!!!!

Zgłoś 17.06.2007 Litka

Pycha !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Zgłoś 17.06.2007 Oleńka

Może to być coś naprawdę pysznego. Pal licho tysiące kalorii!!! Spróbuje tego!!!