Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Panierowany kalafior

11.09.2013

Pyszna przekąska za grosze. Panierowany kalafior kojarzy mi się z beztroskim dzieciństwem. Postanowiłam wrócić do smaków przeszłości i przyrządzić szybką przekąskę dla mojej rodziny. Byli oczarowani! To również alternatywa dla wegetarian – kalafior można podawać z ryżem albo z ziemniaczanym puree w formie obiadu.
Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
46 złprosty15 min.średnia

Składniki:

duży kalafior, 3 jajka, 1 ½ szklanki bułki tartej, 60 ml oleju do smażenia, sól, pieprz.

Jak przyrządzić?

Kalafior dokładnie myjemy i porcjujemy. Gotujemy go w osolonej wodzie przez około 15 minut. Następnie cedzimy i odkładamy do wystygnięcia. W oddzielnych miseczkach ubijamy jajko i wysypujemy bułkę tartą. Chłodny kalafior moczymy kolejno w miseczkach i smażymy jak klasyczne kotlety schabowe przez około 5 minut.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 26.02.2013 gość

Niewielki brzuszek jest groźny dla naszego zdrowia. Miałam ten problem, lekarz mi zalecił zrzucić tu i ówdzie. Polecił mi znajomy świetną metodę(idealnafigura.com/gberes), dzięki której teraz w... Pokaż więcej

Niewielki brzuszek jest groźny dla naszego zdrowia. Miałam ten problem, lekarz mi zalecił zrzucić tu i ówdzie. Polecił mi znajomy świetną metodę(idealnafigura.com/gberes), dzięki której teraz wyglądam lepiej a co najważniejsze świetnie się teraz czuje.

Zgłoś 26.02.2013 gość z godz 10,51

gościu z godz 15:28, już ja lepiej wiem co jest fajne i proste.

Zgłoś 26.02.2013 IKA

Jeszcze lepszy jest ten biszkopt jeśli po wystudzeniu przetniemy go i przełożymy kremem lub bitą śmietaną.

* Biszkopt

* Konfitura

* Krem (ubita śmietana)

* Biszkopt

<... Pokaż więcej

Jeszcze lepszy jest ten biszkopt jeśli po wystudzeniu przetniemy go i przełożymy kremem lub bitą śmietaną.

* Biszkopt

* Konfitura

* Krem (ubita śmietana)

* Biszkopt

* Konfitura

* Krem

* Owoce

* Tężejąca galaretka

Życzę smacznego

Zgłoś 04.08.2013 Mariola

Lepiej kupić w Lidlu gotowe spody i dodać brzoskwinie,galaretkę i śmietanę.

Zgłoś 10.08.2013 gość

Do ciasta biszkoptowego /prawdziwego/ NIGDY nie dodaje się proszku do pieczenia !!!!!!!!!

Zgłoś 07.05.2014 Gospodyni

Czym najlepiej nasączyć biszkopt żeby był smaczny, a smak dobrze komponował się z kremem? Najlepiej pasowałaby chyba mocna herbata? Kawa jest chyba zbyt intensywna żeby łączyć ją z kremem śmieta... Pokaż więcej

Czym najlepiej nasączyć biszkopt żeby był smaczny, a smak dobrze komponował się z kremem? Najlepiej pasowałaby chyba mocna herbata? Kawa jest chyba zbyt intensywna żeby łączyć ją z kremem śmietanowym i brzoskwiniami? :)

Zgłoś 17.05.2014 gość

szybkie ciasto awaryjne, ja polecam domowe sery http://winoiser.com/blog-wino-i-ser/

Zgłoś 17.05.2014 gość

Nie dawajcie cukru, ostrzegam !!!

Zgłoś 17.05.2014 gość

szybki biszkopt z truskawkami

http://oobzarciuch.blogspot.com/2013/08/biszkopt-z-truskawkami.html

Zgłoś 06.11.2014 Authentic Balenciaga handBags

Eliminating backbone discs at Brookefied Clinic:

Zgłoś 09.11.2014 craigslist handbags louis vuitton

Curing back plates from Brookefied Emergency room:

Zgłoś 11.11.2014 Cheap Bailey button Ugg

As i competed this knowledge spread throughout it all.

Zgłoś 09.11.2015 catskillmtns.org

I was reading through some of your blog posts on this site and I believe this internet site is real informative ! Keep on putting up.

catskillmtns.org http://catskillmtns.org/... Pokaż więcej

I was reading through some of your blog posts on this site and I believe this internet site is real informative ! Keep on putting up.

catskillmtns.org http://catskillmtns.org/christian-louboutin-zwfctw-store/index_51.html