Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Papardelle z wędzonym łososiem i pieprzem cytrynowym

Tekst i foto buszująca w garach 12-03-2012

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
--prosty15 min.-

Składniki:

400 g makaronu papardelle,
160 g wędzonego łososia,
1 cebula,
1 ząbek czosnku,
30 ml oleju,
400 ml śmietany,
½ pęczka koperku,
80 ml białego wina,
½ łyżeczki pieprzu cytrynowego,
2 saszetki herbaty zielonej.

Jak przyrządzić:

Łososia pokroić w paseczki, cebulę w kostkę. Na oleju przesmażyć cebulę, łososia, czosnek, dodać wino, śmietanę; tworząc sos. Makaron ugotować w wodzie wraz z wysypaną z saszetek herbatą. Odcedzić. Makaron włożyć ponownie do garnka w którym się gotował, wlać powstały sos. Lekko wymieszać przełożyć na półmisek. Posypać delikatnie pokrojonym koperkiem.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.