Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Papryka nadziewana mięsem

Tekst i foto Iwona 04-08-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty30 min.?

Składniki:

białe papryki średniej wielkości,
nadzienie: mięso mielone, ryż, cebula, czosnek i przyprawy

Jak przyrządzić:

Wycinamy w papryce w miejscu ogonka otwór i wysypujemy nasionka. Nadziewamy mieszanką ugotowanego ryżu, surowego mięsa, cebuli, czosnku i przypraw. Smażymy na grillu.

Uwagi:

Potrawa równie smaczna z grilla i z piekarnika. Można zastosować folię aluminiową lub tacki aluminiowe. Wtedy unikniemy przypalenia.

Czas przygotowania:

Czas pieczenia zależy od temperatury i wielkości papryk. Temperatura nie może być zbyt wysoka, ponieważ spowoduje przypalenie papryki, podczas gdy farsz będzie jeszcze surowy.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 01.05.2007 obroot

swietna potrawa, proponuje jeszcze pod koniec pieczenia tarty ser zolty na gorze papryki zapiec, do tego swietnie pasuja gotowane ziemniaczki w lupinkach. I ja bym nie dodawala ryzu do farszu.

Zgłoś 23.06.2007 gwarek

Tak samo nadziana papryko w ostrym sosie pomidorowym smakuje wyśmienicie