Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Papryka nadziewana

Tekst i foto DAGA 29-07-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty30 min.niska

Składniki:

papryka, ryż, cebula, marchewka, kukurydza z puszki, oliwa

Jak przyrządzić:

Podsmażamy na oliwie pokrojoną cebulę, dodajemy marchewkę w plasterkach i na koniec kukurydzę. Całość dusimy ok. 20 min, dodając ryż. Paprykę kroimy na pół i nadziewamy farszem ryżowym. Układamy na grillu. Grillujemy ok. 10-15 min, aż papryka zmięknie. Smacznego.

Uwagi:

Ilość składników według uznania.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 26.05.2008 Iza

Wszystko fajnie.. tylko mam pytanie... czy ryzu nie trzeba najpierw zagotowac?? :| Wystarczy dac nad ogien...? Pytam bo nigdy tak nie robilam, a wydaje mi sie dosc dziwne..

Zgłoś 23.06.2008 skra

no jasne ,że trzeba ugotować najpierw ryż .... więc to jest tak oczywiste ,że autorka tego przepisu ,nie myślała ,że ktoś by mógł mieć co do tego wątpliwości...

Zgłoś 06.09.2008 annaoj

niekoniecznie. znam przepis gdzie SUROWY ryz podsmaza sie na cebulce, polewajac od czasu do czasu woda na patelni...az do stanu az bedzie jadalny.